Foto: Pašvaldības policija

7. oktobrī, neilgi pirms pulksten 16, Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Ivana kapos, kur kāda sieviete vairākas stundas pastaigājusies līdz izģērbusies kaila, sākusi vārtīties pa zemi un sev skrāpēt seju, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Teritorijas apsargs kārtības sargiem norādījis uz tālumā esošo sievieti. Policisti devušies pie viņas, lai noskaidrotu īpatnējās uzvedības iemeslus. Sieviete jau bija paspējusi apģērbties un iegājusi vienā no blakus esošo namu pagalmiem, kur policisti viņu panākuši. Vēlāk konstatēts, ka 37 gadus vecā kundze jau vairākkārtīgi nonākusi policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem pārkāpumiem.

Sieviete bija guvusi dažādas brūces – uz sejas bija skrāpējumi, savukārt no nagiem pilēja asinis. Pašvaldības policisti izsaukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Mediķi brūces apkopuši un sievieti izvaicājuši. Ārstu ierašanās brīdī viņa jau atžirgusi un spējusi adekvāti atbildēt uz jautājumiem.

Notikuma vietā neviena no kapu kopiņām netika bojāta, tāpēc sieviete pēc preventīva rakstura pārrunām patstāvīgi devās mājās.

Turpat, Ivana kapos, kārtības sargi pamanījuši divas aizdomīgas cilvēku kompānijas. Policisti devušies pie šīm personām, taču, ieraugot likumsargu tuvošanos, visi metušies bēgt. Vienā no kompānijām pamanīts arī puspliks vīrietis. Uz notikuma vietu nosūtīta vēl viena policijas ekipāža.

Pieci vīrieši panākti un apturēti. Personu datu pārbaudē noskaidrots, ka vairākām personām noteikta policijas uzraudzība. Tomēr apturēšanas brīdī noteiktie policijas uzraudzības ierobežojumi netika pārkāpti. Turpinot teritorijas apsekošanu, pamanīts vēl viens vīrietis, kurš līdzīgi kā pārējie centās nozust no policijas redzesloka.

Pie kunga atradusies liela saimniecības soma. Pārbaudot tās saturu, atrasti pieci kilogrami tabakas. Vīrietis policistiem nav spējis paskaidrot augu maisījuma izcelsmi. Savukārt, jautājot par bēgšanas iemeslu, viņš apgalvojis, ka devies steidzīgi prom, jo atcerējies, ka aizmirsis mājās atslēgas.

Vīrietis aizturēts un nogādāts Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!