Rīgas Centra rajona tiesa ceturtdien piemēroja apcietinājumu uzņēmējam Igoram Ivanovam saistībā ar kriminālprocesu par viņa sievas - zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavību.
Kā ziņots, vakar, 5.martā, tiesa I.Ivanovu apcietināja aizdomās par draudēšanu koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktoram Ojāram Grasmanim un huligānismu. Līdz ar to patlaban uz I.Ivanovu attiecas divi apcietinājumi.

5.martā pēc drošības līdzekļa izskatīšanas I.Ivanova advokāts Guntars Antoms atklāja, ka uzņēmējs pirms tiesas sēdes "aizturēts vēlreiz" aizdomās arī par sievas slepkavības organizēšanu. Advokāts pauda viedokli, ka tiesa, lemjot par I.Ivanovam piemērojamo drošības līdzekli, ietekmējusies no ziņām par otru daudz nopietnāko kriminālprocesu par uzņēmēja sievas slepkavību.

Kā ziņots, Ivanovi gatavojās šķirties un E.Ivanovai bija romantiskas attiecības ar Grasmani. I.Ivanovam un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa, un pēc tam Grasmanis gandrīz piekauts. Tieši pēc šiem notikumiem viņš vērsies policijā.

Policija 3.martā aizturēja piecus vīriešus. Visām piecām aizturētajām personām patlaban piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Kā ziņots, apcietināts arī 50 gadus vecais I.Ivanova šoferis un miesassargs Arvīds Vilcāns, kurš tiek turēts aizdomās par E.Ivanovas slepkavības atbalstīšanu, Sergejs Davidovičs, kurš savulaik bija apcietināts SIA "Jaunpagasts plus" vadītāja Daiņa Peimaņa slepkavības lietā, bet patlaban tiek turēts aizdomās par līdzdalību E.Ivanovas slepkavības organizēšanā, 38 gadus vecais I.Ivanova šoferis un biznesa partneris Vitālijs Mamedovs, kurš tiek turēts aizdomās par līdzdalību E.Ivanovas slepkavības organizēšanā, kā arī 47 gadus vecais Asifs Handžanovs.

Apcietinājumā atrodas arī Ludvigs Antonovs, kuru policija aizturēja jau uzreiz pēc slepkavības naktī uz šā gada 7.janvāri, turot viņu aizdomās par tiešo slepkavības izpildīšanu.

Kā ziņots, E.Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz šā gada 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā.

Slepkavības vakarā Vilcāns aizveda I.Ivanovu uz lidostu, no kurienes viņš devās uz Krieviju. Neilgi pēc tam lidostā šoferis sagaidīja E.Ivanovu ar abām meitām, kuras atgriezās no ārzemēm, un aizveda viņas uz mājām. Pēc tam sieviete tika noslepkavota.

Likumsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957.gadā dzimušo Antonovu.

Slepkavības naktī Ivanovas mājā mītošie suņi - Kaukāza aitu suns un rotveilers - ar kādas, visticamāk, ēdienam piejauktas ķīmiskas vielas palīdzību bijuši aizmidzināti, bet īpašuma apsardzes signalizācija - atslēgta, vēstīja laikraksts "Čas".

Ivanovs iepriekš izteicies, ka gadījumā, ja pats būtu plānojis nogalināt savu sievu, nekad to nedarītu bērnu klātbūtnē. "Es taču līdz minūtei zināju katru sievas soli un būtu izvēlējies labāku brīdi," intervijā "Čas" skaidrojis uzņēmējs. Viņš paudis viedokli, ka slepkavība varētu būt saistība ar ievērojamas naudas summas zādzību no mājā esošā seifa.

Policija paziņojusi, ka visi pieci šonedēļ aizturētie, visticamāk, ir saistīti arī ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi. Visi pieci ir savstarpēji pazīstami. Visas šīs personas "dažādos laikos ir atradušās policijas redzeslokā".

I.Ivanovs masu mediju uzmanību iepriekš izpelnījies saistībā ar daudzām "skaļām" slepkavībām, arī vairāku spirta uzņēmēju un Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova nogalināšanu.

Deviņdesmitajos gados tika nogalināti trīs uzņēmēji, kuri kopā ar I.Ivanovu bija iesaistīti tirdzniecības centra "Europe Center" (tagadējais "Mols") izveidē, - Igors Conda, Aleksandrs Naumovs un Valērijs Ļihačovs. Smagi ievainots tika Condas slepkavības liecinieks Konstantīns Skripajs. Vēlāk arī viņš tika nogalināts.

1998.gadā stomatoloģiskajā kabinetā tika nošauts zobārsts Andrejs Mosins, kurš iepriekš strādāja "Elladent".

2001.gadā pret I.Ivanovu un diviem viņa bijušajiem kolēģiem no milicijas laikiem Mihailu Saifuļinu un Juriju Kreslovu tika vērstas aizdomas par saistību ar spirta biznesā iesaistīto Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavībām un Māra Millera slepkavības mēģinājumu. Tomēr nevienam no viņiem oficiālās apsūdzības netika izvirzītas.

Neoficiāla informācija liecina, ka I.Ivanovs sniedzis liecības arī saistībā ar Valsts ieņēmumu dienesta Ludzas rajona pārvaldes direktora Vjačeslava Liscova slepkavību.

I.Ivanovs vienmēr noraidījis aizdomas par kriminālo pagātni. Intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" uzņēmējs savulaik uzsvēra, ka neesot saņēmis nekādas pretenzijas no drošības dienestiem. "Nekāda kriminālā vajāšana pret mani nav bijusi un nav," sacīja I.Ivanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!