Pieci vīrieši, kuri aizturēti saistībā ar zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavību, saistīti arī ar agrāk notikušajām pasūtījuma slepkavībām, otrdien žurnālistiem pastāstīja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis. Ķuzis apstiprināja, ka starp aizturētajiem ir arī Ellas vīrs uzņēmējs Igors Ivanovs.

Ķuzis izvairījās žurnālistiem atklāt, ar kurām tieši slepkavību lietām aizturētie saistīti, vien piebilda: "liekas, ka ar visām "skaļajām" slepkavībām".

Pirmdien policija aizturēja piecus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomas par draudu izteikšanu, huligānismu un Ivanovas slepkavības organizēšanu, atbalstīšanu un izpildīšanu. Igors Ivanovs tiek turēts aizdomās par draudēšanu un huligānismu, pastāstīja Ķuzis. Trešdien tiesā tiks lemts par Ivanova drošības līdzekli.

Ķuzis žurnālistiem pastāstīja, ka visas aizturētās personas bija savstarpēji pazīstamas un viņus pazinusi arī noslepkavotā sieviete un iepriekš aizturētais Ludvigs Antonovs.

Policijai neesot nekādu šaubu, ka slepkavības izdarītājs ir Antonovs, norādīja Ķuzis. Viņš skaidroja, ka visi savāktie pierādījumi liecina, ka šāvējs ir Antonovs. Policija atradusi arī ieročus, ar kuriem pastrādāts noziegums. Ķuzis atklāja, ka ierocis atrasts nākamajā dienā pēc Antonova aizturēšanas, bet toreiz izmeklēšanas interesēs šī informācija netika atklāta.

RGPP Kriminālpolicijas priekšnieks žurnālistiem nevēlējās atklāt aizturēto vīriešu personības, vien norādīja, ka divi no aizturētajiem ir agrāk tiesāti par vardarbīgiem un mantiskiem noziegumiem. To, vai starp aizturētajiem ir Ivanovas miesassargs, kurš līdz šim tika uzskatīts par vienīgo slepkavības liecinieku, Ķuzis atklāt nevēlējās.

Galvenā Ivanovas slepkavības versija ir saistīta ar noslepkavotās uzņēmējdarbību, informēja Ķuzis. Taču policija neizslēdz versiju par slepkavību personisku motīvu dēļ.

Sasauktajā preses brīfingā Ķuzis izteica žurnālistiem pārmetumu par jaukšanos izmeklēšanā un mēģinājumiem pašiem veikt slepkavības izmeklēšanu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Ivanova nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē savas privātmājas pagalmā.

Likumsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957.gadā dzimušo Ludvigu Antonovu. Viņš patlaban atrodas apcietinājumā.

Jau ziņots, ka Ivanovi bija sagatavojuši visus šķiršanās dokumentus. Ivanovai bija romantiskas attiecības ar koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktoru Ojāru Grasmani, un tieši viņš vēl pirms slepkavības policiju informējis par izteiktajiem draudiem.

Slepkavības vakarā šoferis aizveda Ivanovu uz lidostu, no kurienes viņš devās uz Krieviju. Neilgi pēc tam lidostā šoferis sagaidīja Ivanovu ar abām meitām, kuras atgriezās no ārzemēm, un aizveda viņas uz mājām. Pēc tam sieviete tika noslepkavota.

Kā ziņots, Ivanovs plašākas sabiedrības redzes lokā nonāca 1996.gadā, kad pie "Elladent" tika uzspridzināta viņa automašīna "Mercedes Benz". Vēlāk viņš masu mediju uzmanību izpelnījies vēl vairākārt, galvenokārt saistībā ar "skaļām" slepkavībām.

1998.gadā stomatoloģiskajā kabinetā tika nošauts zobārsts Andrejs Mosins, kurš iepriekš strādāja "Elladent".

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados tika nogalināti trīs uzņēmēji, kuri, tāpat kā Ivanovs, bija iesaistīti tirdzniecības centra "Europe Center" (tagadējais "Mols") izveidē, - Igors Conda, Aleksandrs Naumovs, Valērijs Ļihačovs. Smagi ievainots tika Condas slepkavības liecinieks Konstantīns Skripajs. Vēlāk arī viņš tika nogalināts.

Piecus gadus vēlāk - 2001.gadā - jau pret pašu Ivanovu tika vērstas aizdomas par saistību ar slepkavību. Tiesībsargājošās institūcijas un vairāki politiķi apliecināja, ka tiek pārbaudīta informācija par Ivanova un divu viņa bijušo kolēģu no milicijas laikiem Mihaila Saifuļina un Jurija Kreslova saistību ar vairāku spirta biznesā iesaistītu cilvēku slepkavību lietām.

Tomēr nevienam no viņiem oficiālās apsūdzības nekad nav izvirzītas, bet spirta biznesā iesaistīto Daiņa Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavību, kā arī Māra Millera slepkavības mēģinājuma organizētājus tiesībsargājošajā iestādēm joprojām nav izdevies noskaidrot.

Neoficiāla informācija liecina, ka Ivanovs, iespējams, sniedzis liecības arī saistībā ar Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!