Rīgas Centra rajona tiesa trešdien zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašnieces Ellas Ivanovas vīram uzņēmējam Igoram Ivanovam kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu par draudu izteikšanu koncertaģentūras "Queen Of Stage" direktoram Ojāram Grasmanim. Ivanovs aizturēts arī par savas sievas slepkavības organizēšanu.

Ivanova advokāts Guntars Antoms pēc tiesas lēmuma žurnālistiem paskaidroja, ka viņa klients ir aizturēts arī par savas sievas slepkavības organizēšanu mantkārīgā laupīšanas nolūkā. Četrdesmit astoņu stundu laikā tiks lemts par šīs apsūdzības izvirzīšanu Ivanovam. Advokāts pārliecināts, ka tieši šis apstāklis bija noteicošais, lai Ivanovu apcietinātu. Advokāts uzskata, ka lieta par draudu izteikšanu bija tikai iegansts, lai varētu lemt par drošības līdzekli Ivanovam.

Procesa virzītājs tiesas sēdes laikā informējis, ka Ivanovs savu sievu 17.decembrī esot piekāvis. Taču Antoms norādīja, ka Ella Ivanova nekad par šādu noziegumu neesot vērusies policijā. Advokāts uzsvēra, ka šo informāciju policijai sniedzis Grasmanis.

Advokāts arī noraidīja publiski izskanējošo informāciju, ka Ivanova nebija mierā ar šķiršanās nosacījumiem. Viņš uzsvēra, ka vienīgais uzņēmums, kas sievietei piederējis, bija zobārstniecības firma. Savukārt "Arēna Rīga" kapitāldaļas sievai jau sen neesot piederējušas, skaidroja advokāts. Viņš uzsvēra, ka "nav skaidrs par kādu mantkārīgu laupīšanu te var būt runa".

Trešdien tiesa skatīs arī divu citu pirmdien Ivanovas slepkavības lietā aizturēto drošības līdzekļus.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka pirmdien Ivanovu policija aizturēja saistībā ar draudu izteikšanu Grasmanim, kā arī par huligānismu. Ivanovs ap pulksten 17 aizturēts netālu no viņa advokāta biroja.

Kriminālprocess par draudiem Grasmanim pret Ivanovu ierosināts 8.janvārī. Ivanova advokāts iepriekš stāstīja, uzņēmējs nebijis mierā ar to, ka Grasmanis viņa prombūtnes laikā, Ivanova mājās, bērnu klātbūtnē "rīkojis orģijas ar narkotiku lietošanu". Asa vārdu pārmaiņa starp abiem vīriešiem izcēlusies pērn rudenī.

Pirmdien aizturēti arī četri cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par Ivanovas slepkavības organizēšanu, plānošanu un izpildīšanu. Starp aizturētajiem ir arī Ivanovu šoferi un miessargi, tostarp arī Arvīds Vilcāns. Viņš līdz šim tika uzskatīts par vienīgo slepkavības aculiecinieku.

Zobārstniecības klīnikas "Elladent" īpašniece Ivanova nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz šā gada 7.janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā. Toreiz, ātri pēc slepkavības aizturēts Ludvigs Antonovs. Policija uzskata, ka Antonovs ir slepkavības izpildītājs. Savukārt Antonova advokāts Egons Rusanovs iepriekš paudis viedokli, ka viņa klients izmantots tikai par mānekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!