Policija pirmdien nozieguma sastāva trūkuma dēļ izbeigusi krimināllietu par "Neatkarīgās Rīta Avīzes" (NRA) žurnālista Ivara Āboliņa piekaušanu, informēja Galvenās policijas pārvaldes preses centra vadītāja Ieva Zvīdre.
Viņa pastāstīja, ka eksperti NRA žurnālistam nodarītos miesas bojājumus atzinuši par viegliem, tāpēc, saliekot kopā vēl vairākus apstākļus, arī notikuma liecinieku stāstīto, policija nolēmusi krimināllietu izbeigt. Lēmums par krimināllietas izbeigšanu paziņots arī prokuratūrai.

Āboliņš informēja, ka pagaidām neesot saņēmis oficiālu dokumentu par lietas izbeigšanu, tāpēc viņam grūti to komentēt. "Ja gadījumā tiešām izrādīsies, ka krimināllieta izbeigta nozieguma sastāva trūkuma dēļ, tad tas ir absurds. Kā tad nebija nozieguma? Es šo noziegumu izjutu pats uz savas ādas!" pauda žurnālists, norādot, ka "mani piekāva par to, ka biju uzrakstījis rakstu".

Āboliņš arī teica, ka "es saprastu, ja krimināllieta, kā parasti, tiktu izbeigta pierādījumu trūkuma dēļ". "Ja policija tiešām uzskata, ka nav bijis nozieguma, tad tas kārtējo reizi rāda, ka tiesībsargājošās iestādes Latvijā ir tendētas aizstāvēt nevis cietušos, bet vainīgos," uzskata žurnālists.

Jāatgādina, ka 6.janvārī Rīgā tika piekauts NRA kriminālziņu reportieris Āboliņš. Viņš bija nosaucis uzvārdus vairākām personām, kuras turēja aizdomās par viltus spridzekļa novietošanu Doma laukumā pērn vasarā, un uzskatīja, ka piekauts, atriebjoties par to.

Uzbrucēji pavēstījuši, ka tieši viņa žurnālista darbs ir par iemeslu piekaušanai. Šie cilvēki minējuši to pašu cilvēku vārdus, par kuriem Āboliņš rakstījis savās publikācijās, pēc notikušā vēstīja NRA. Saistībā ar notikušo policija ierosināja krimināllietu par huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!