Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Pirmstiesas izmeklēšanas pārvalde nolēmusi izbeigt krimināllietu par bijušā Jūrmalas mēra Leonīda Alkšņa rīcību, informēja pārvaldes priekšnieks Jānis Reiznieks.
Krimināllieta izbeigta, jo Alkšņa rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. Lietas izbeigšanu rosinājusi arī prokuratūra, tomēr policijas lēmuma pamatotību vēlreiz pārbaudīšot prokurors.

Jau ziņots, ka policija Alksni lūdza saukt pie kriminālatbildības par vienu epizodi - izsniegto pilnvaru izpildes nekontrolēšanu un tiesas sprieduma nepārsūdzēšanu. Šī krimināllieta tika ierosināta saistībā ar bijušā Jūrmalas tiesas tiesneša Kārļa Rācenāja sagatavoto spriedumu nekustamo īpašumu lietā, kas nebija piekritīga Jūrmalas tiesai, bet gan apgabala līmeņa tiesai.

Krimināllieta tika ierosināta 2002.gada februārī. Vienlaikus ar šo lietu tika ierosināta arī krimināllieta par tiesneša Rācenāja gatavotajiem spriedumiem, izskatot lietas, kas nebija piekritīgas rajona tiesai, bet tā pierādījumu trūkuma dēļ arī tika izbeigta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!