Valsts policijas (VP) Iekšējās drošības birojs izbeidzis kriminālprocesu par notikumiem uz Salu tilta, kad bijušais drošībnieks Edgars Gulbis izkrita no konvoja automašīnas un iekrita Daugavā, portālu "Delfi" informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse.
Izvērtējot kriminālprocesa materiālus kopumā, atzīts, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā objektīvi netika iegūti un nav iegūstami pierādījumi, kas apstiprinātu Gulbja sniegtajās liecībās apgalvojumu, ka, braucot automašīnā, policisti viņam iesita pa seju. Atzīts, ka konstatētie eksperta atzinumā miesas bojājumi varēja rasties gan Gulbim izkrītot no mašīnas, gan iekrītot ūdenī. Gulbja norādītajam netika gūts objektīvs apstiprinājums nedz ar personu liecībām, nedz ar kriminālprocesa materiāliem kopumā, informē Virse.

Ņemot vērā minēto, atzīts, ka VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes rīcībā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, bet, pieļaujot aizturētā Gulbja bēgšanu no dienesta automašīnas, viņu rīcībā nav saskatāmas krimināli sodāmas bezdarbības.
Līdz šim brīdim VP Iekšējās drošības birojam nav ziņu par šī lēmuma pārsūdzēšanu.

Jau ziņots, ka pērn 28.septembrī Valsts policijas Iekšējās drošības birojā tika uzsākts kriminālprocess par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem no VP puses, aizturot Gulbi, kā rezultātā viņš guva miesas bojājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!