Noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde izbeigusi kriminālprocesu par valsts amatpersonas deklarācijas neiesniegšanu, kas šī gada sākumā tika ierosināts pret Aivaru Lembergu.
Kā norādīts Lemberga izplatītajā preses relīzē, lēmumā par kriminālprocesa izbeigšanu VID Finanšu policijas pārvaldes izmeklētāja "loģiski konstatējusi, ka Lembergam likumā noteiktajā termiņā (tas ir, līdz 2007.gada 2.aprīlim) nebija iespējams iesniegt amatpersonas deklarāciju par 2006.gadu." Šajā laikā Lembergs atradies apcietinājumā.

Likums neparedz šī termiņa nekādu pagarinājumu. "No 2007.gada 14.marta līdz 10.jūlijam man bija piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, un līdz ar to tika liegta gan fiziska iespēja sagatavot un iesniegt deklarāciju VID, gan arī liegtas tiesības pieprasīt un iegūt nepieciešamās ziņas un dokumentus deklarācijas sastādīšanai. Lai arī 2007.gada 10.jūlijā apcietinājums tika atcelts un piemērots cits drošības līdzeklis - mājas arests, taču patiesībā manas tiesības nepaplašinājās, bet gluži otrādi - man noteiktie ierobežojumi un aizliegumi būtiski palielinājās," skaidroja Ventspils mērs.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!