Prokuratūra pārtraukusi pērn augustā Aizsardzības ministrijā no tagadējā Nacionālo bruņoto spēku komandiera Gaida Andreja Zeibota kabineta datoru nozagušā Andra Ūdra kriminālvajāšanu, jo viņš atzīts par garīgi nelīdzsvarotu.
Ģenerālprokuratūras norīkotā ekspertīze konstatējusi, ka ar pseidonīmu Jussi Pekonens sabiedrībai plašāk pazīstamais Ūdris atzīts par "ierobežoti pieskaitāmu", ceturtdien vēsta laikraksts "Rīgas Balss".

Pret Ūdri savulaik par zādzību ierosinātā krimināllieta izbeigta, bet tās materiāli nosūtīti tiesai medicīniska piespiedu līdzekļa izraudzīšanai.

Mediķi skaidro, ka "ierobežota pieskaitāmība" nenozīmē, ka cilvēks absolūti nekontrolē savu rīcību, bet traucējumi izpaužas konkrētā brīdī. Tas varot notikt alkohola, rakstura īpatnību vai kādu psiholoģisku traucējumu dēļ.

Jau vēstīts, ka Ūdris pērn savas dzimšanas dienas 4.augusta pievakarē uzkāpa pa celtniecības sastatnēm, kas fasādes remontam bija uzslietas pie Aizsardzības ministrijas ēkas K.Valdemāra ielā 10/12. Viņš pa vienu no nama logiem iekāpa ēkā, kādu brīdi pasēdēja kabinetā esošajā ērtajā krēslā, tad plauktā pamanīja vīna pudeli un iztukšoja to. Pēc tam Ūdris pa logu izcēla vienu no tajā esošajiem datoru sistēmblokiem, bet pēc tam atgriezās pēc vēl diviem.

Viena no AM ēku apsargājošajām militārās policijas (MP) patruļām pamanīja un aizturēja uz sastatnēm stāvošo vīrieti. Pēc tam viņi izsauca Valsts policijas darbiniekus, kas aizturēto nogādāja Rīgas G alvenajā policijas pārvaldē.

Policija pēc notikušā ierosināja krimināllietu par zādzību, bet prokuratūra Ūdrim izvirzīja apsūdzību par svešas kustamas mantas zādzību, kas izdarīta, iekļūstot telpās. Krimināllikums par šo noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!