Limbažu rajona policijas pārvalde izbeigusi kriminālprocesu lietā par Limbažu pagasta zemnieka Edgara Rebaiņa piekaušanu. Rebaini piekāvis nokaitināts automašīnas šoferis, kad zemnieks dzina govis pāri ceļam, vēlāk zemnieks slimnīcā miris.
Lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu pieņemts, jo izmeklēšanā atklāts, ka mirušajam zemniekam nodarītie miesas bojājumi nav nāves iemesls, portālam "Delfi" apliecināja Limbažu policijas pārvaldes preses sekretāre Sandra Pole. "Konstatēts, ka zemniekam nodarīti tikai viegli miesas bojājumi," uzsver Pole.

Policija norāda, ka cietušajai Rebaiņa sievai ir tiesības ar privātsūdzību vērsties tiesā vai policijas lēmumu pārsūdzēt prokuratūrā.

Apsūdzētā pārstāvis, zvērināts advokāts Raimonds Liepiņš portālam "Delfi" norādīja, ka aiz līdzjūtības pret cietušā tuviniekiem no komentāriem atturēsies. Viņš gan uzsvēra, ka līdzšinējā informācija, kas iepriekš, attiecībā pret aizstāvamo, izskanējusi masu saziņas līdzekļos, ir ciniska un sagrozīta. Liepiņš uzsver, ka līdz šim publiskotā informācija publiski aizvaino viņa aizstāvamo.

Jau ziņots, ka Limbažu pagasta zemnieks Edgars Rebainis pāri Dūču ceļam pie Šķērstiņu mājām 21.jūnijā plkst.17.10 dzinis no ganībām pārdesmit lopu. Ceļš bijis norobežots ar lentēm, pašam un pāriniekam mugurā bijušas vestes ar atstarojošiem elementiem. Tieši tajā laikā pa šo salīdzinoši vientuļo ceļu braucis kāds valmierietis. Acīmredzot braucējs bijis nokaitināts par piespiedu apstāšanos un to arī izrādījis, nodarot zemniekam miesas bojājumus.

Par notikušo toreiz uzsākts kriminālprocess.

Laikraksts "Diena" informēja, ka iespējamais vainīgais esot ar "labu karjeru un izglītību, darbā vienmēr ieturēts un inteliģents". Aptuveni 30 gadus vecais valmierietis strādā lielā uzņēmumā par ražotnes vadītāju.

Par zemnieka nāves izmeklēšanu solījis interesēties iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP), jo viņš kā bijušais AS "Limbažu piens" vadītājs Rebaini pazinis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!