"Digitālās televīzijas" kriminālprocesa virzītājs prokurors Edvīns Piliksers trešdien nolēma kriminālprocesu sadalīt, izdalot atsevišķā lietvedībā jaunu kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā un noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizāciju, jo ir iegūtas jaunas ziņas par "Kempmayer Media Limited" īpašnieka - "Ratcliff Limited" – patieso labumu guvējiem.
Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurora Piliksera lēmuma "iemesls un pamats ir 2007.gada septembrī no ārvalsts pēc procesa virzītāja lūguma par procesuālo darbību veikšanu saņemtā dokumenta kopijā esošas jaunas ziņas par "Kempmayer Media Limited" dalībnieka "Ratcliff Limited", kuram piederēja 25% un pastarpināti vēl 12,5% procenti no "Kempmayer Media Limited" pamatkapitāla, labuma guvējiem, informēja prokuratūras Preses centrā.

Sākotnēji Ģenerālprokuratūra šā dokumenta kopiju saņēma ar daļēji aizklātu tekstu, bet pēc atkārtota lūguma par šādas nepilnības novēršanu 2007. gada septembrī saņēma to pilnā teksta apjomā. Iepriekš aizklātajā dokumenta daļā norādītas ziņas, ka "Ratcliff Limited", kuras lietu kārtošanā piedalījās apsūdzētais Jānis Loze, labuma guvēji pastarpināti caur kādu trastu ir vairākas Latvijā dzīvojošas personas. Šīs personas nav līdz šim apsūdzēto personu skaitā un nav arī citādi bijušas iesaistītas šajā kriminālprocesā.

Jauno ziņu pārbaude un apstākļu, kas uz tām attiecas, tajā skaitā iespējamo līdzdalībnieku darbības šāda statusa radīšanā šīm personām, noskaidrošana prasīs lielu izmeklēšanas darba apjomu, tajā skaitā papildus lūgumu par procesuālo darbību veikšanu nosūtīšanu ārvalstīm. Tas savukārt var radīt šķēršļus pašreiz esošā kriminālprocesa, kurā apsūdzētas deviņpadsmit personas, pabeigšanai saprātīgā termiņā, informēja prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!