Foto: F64
Naktī no piektdienas uz sestdienu izdemolētas laikraksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" redakcijas telpas Cēsu ielā, sestdien Latvijas Radio stāstīja avīzes galvenā redaktore Anita Daukšte.

Kā norādīja Daukšte, izdemolēts ir viņas kabinets, maketētava, kā arī citas telpas. "Ir uzlauzti visi seifi," stāstīja Daukšte, norādot, ka vandāļi "nopietni ārdījušies pa papīriem", tomēr patlaban esot grūti pateikt, kas ir pazudis.

"Es uzskatu, ka tas ir mēģinājums traucēt redakcijas un preses darbu, "pauda Daukšte. Viņa gan atzina, ka, neskatoties uz notikušo, avīze iznāks plānotajā laikā.

Valsts policijā pastāstīja, ka tiesībsargu eksperti pašlaik ir pabeiguši pierādījumu vākšanu nozieguma vietā un secinājuši, ka nav pēdu, kas liecinātu par ielaušanos laikraksta redakcijā.

Pašlaik neesot precīzi apzināts, kas tieši un vai vispār ir nozagts, tāpēc pagaidām kriminālprocess ierosināts nevis pēc konkrēta Krimināllikuma panta, bet pēc nodaļas par noziegumiem pret īpašumu.

Tā kā vēl nav noskaidrots noziedznieku guvums, policija arī nav izvirzījusi versijas, ar ko varētu būt saistīta ielaušanās "Neatkarīgās" redakcijā un tās izdemolēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!