Foto: stock.xchng
Rīgas apgabaltiesa otrdien atzina izdevēju Aiju Simsoni par vainīgu izspiešanā no plastiskā ķirurga Jāņa Ģīļa un piesprieda viņai nosacītu sodu, informēja Ģenerālprokuratūra.

Prokuratūra neatklāj, uz kādu laiku piespriesta nosacīta brīvības atņemšana, bet informē, ka Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurore Ingrīda Garkalne ar spriedumu ir apmierināta.

Otrdien tika nolasīts saīsinātais spriedums un persona atzīta par vainīgu par pieprasījumu bez tiesiska pamata atdot mantu vai tiesības uz mantu vai izdarīt kādas mantiska rakstura darbības, piedraudot ar vardarbību cietušajam vai viņa tuviniekiem, piedraudot izpaust apkaunojošas ziņas par cietušo vai viņa tuviniekiem, piedraudot iznīcināt viņu mantu vai radīt viņiem citu būtisku kaitējumu (izspiešana).

Jau ziņots, ka 2006.gadā Simsonei izvirzīta apsūdzība izspiešanā no plastikas ķirurga Jāņa Ģīla. Pati Simsone toreiz izvirzīto apsūdzību nodēvēja par pilnīgu murgu.

Simsonei, kura uzskata, ka Ģīlis veicis nekvalitatīvu plastikas operāciju, krimināllietu aizdomās par izspiešanu no Ģīļa toreiz bija piemērots īpašuma arests.

Ģīlis 2005.gada sākumā vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, savukārt izdevēja apgalvo, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju.

Policija ierosināja krimināllietu par izspiešanu. Simsone tika aizturēta, un kā drošības līdzeklis viņai tika piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Rīgas rajona tiesa iepriekš nepieņēma izskatīšanai Simsones prasību pret Ģīli par nekvalitatīvi veiktu operāciju. Sieviete no ķirurga vēlas piedzīt 19 555 eiro (13 747 latus) - tā ir summa, kas tērēta atkārtotai operācijai Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!