Ekonomikas policija atkārtotā pārbaudē izdevniecībā "Neputns" atklājusi tajā nelegālu programmatūru vairāk nekā 4000 latu vērtībā - arī otrā reida laikā "Neputns" nav spējusi uzrādīt datorprogrammu legalitāti apliecinošus dokumentus, pavēstīja datorprogrammu pirātisma apkarotāju "Business Software Alliance (BSA) Latvijas komitejā".
Pēc BSA klāstītā, ekonomikas policija, pirms trīs mēnešiem veicot pirmo pārbaudi, izdevniecībai sastādīja administratīvā pārkāpuma protokolu par programmatūras "Adobe", "Quark", "Corel", "Symantec" u.c. izmantošanu bez licences, tomēr atkārtotajā pārbaudē policija konstatēja, ka izdevniecība šo trīs mēnešu laikā nav novērsusi minētos pārkāpumus.

"Pārbaudot programmatūras legalitāti, pastiprināta uzmanība tiek veltīta tieši izdevniecībām, jo, kā liecina pieredze, bieži vien tām nepieciešamais specifiskais programnodrošinājums tiek izmantots bez licences. Tā kā "Neputns" triju mēnešu laikā nav legalizējusi izmantojamās datorprogrammas, tagad izdevniecībai draud kriminālatbildība," atzīmēja BSA Latvijas komitejas pilnvarotais pārstāvis advokāts Jānis Bordāns.

"Business Software Alliance" ir bezpeļņas organizācija, kas dibināta ASV 1988.gadā, lai tās biedri vienoti cīnītos pret datorprogrammu nelegālu kopēšanu un izplatīšanu, respektīvi, datorprogrammu pirātismu. Ar 2001. gada 17. janvāra Latvijā darbojas sabiedriska organizācija "Business Software Alliance (BSA) Latvijas komiteja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!