Foto: AFI

Šā gada 11.novembrī Šķaunes pagastā robežsargi aizturēja sešus Vjetnamas pilsoņus un divus viņu pārvietotājus - Polijas pilsoņus, kuri nelikumīgi bija šķērsojuši Latvijas – Krievijas robežu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Otrdienas rītā Daugavpils pārvaldes robežsargi, pārbaudot viņu rīcībā esošo informāciju, Šķaunes ciema apkārtnē pie kādas neapdzīvotas viensētas aizturēja kārtējos sešus Vjetnamas pilsoņus, kuri iepriekš nelikumīgi bija šķērsojuši robežu.

Saistībā ar Vjetnamas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanu uz ceļa Zilupe - Šķaune robežsargi apturēja arī divas automašīnas un aizturēja abu automašīnu vadītājus, Polijas pilsoņus.

Savukārt kolēģi Krievijas teritorijā aizturēja vienu Krievijas pilsoni, kurš, iespējams, likumpārkāpējiem palīdzēja nelikumīgi ieceļot Latvijā.

Pret aizturētajiem par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai uzsākts kriminālprocess.

Jāatzīmē, ka par robežas nelikumīgu šķērsošanu šogad aizturētas jau 113 personas, no tām 76 Vjetnamas pilsoņi, 12 Afganistānas, 11 Irākas, pa četriem Latvijas un Krievijas, trīs Baltkrievijas, divi Gruzijas un viens Lietuvas pilsonis, savukārt par personu pārvietošanu robežsargi aizturējuši septiņus Latvijas valsts piederīgos, trīs  Krievijas Federācijas, trīs Kirgizstānas un divus Polijas pilsoņus.

Pērn par "zaļās" robežas šķērsošanu kopā aizturētas  65 personas, no tām 49 trešo valstu pilsoņi. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!