Ceturtdienas rītā Daugavpilī Grīvas rajona izgāztuvē atrasti seši tikko piedzimuši, vēl akli kucēni, informē laikraksts "Latgales Laiks".
Laikraksts vēsta, ka Daugavpils dzīvnieku patversmē kucēnus atteicās pieņemt, skaidrojot, ka nav kuces, kas varētu tos pabarot. Patversmes darbinieki suņus ieteica nogādāt veterinārajā klīnikā.

Vetārste Tatjana Kurtiša, apskatījusi kucēnus, atklāja, ka no viņiem izaugtu ļoti skaisti un lieli suņi, lai arī bezšķirnes. Kucēni bija aptuveni trīs līdz četras dienas veci, četri puikas un divas meitenes.

Nonākuši klīnikā, kucēni bija jau bez dzīvības pazīmēm – nosaluši.

Daugavpils policijā ir saņemts iesniegums par krimināllietas uzsākšanu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Likums par šādu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar arestu, vai ar naudas sodu līdz astoņdesmit minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Veterinārārste norāda, ja piedzimušie kucēni vai kaķēni nav vajadzīgi, tad tos vēlams izbarot līdz mēneša vecumam, pēc tam atdot citiem saimniekiem vai dzīvnieku patversmē, kur gandrīz vienmēr kucēniem un kaķēniem uzrodas saimnieks. Ja mājdzīvnieku saimnieki nevēlas, lai to mīluļiem būt mazuļi, tad Kurtiša aicina dzīvniekus sterilizēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!