Foto: F64
Pērn Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (IAUI) pieņēmusi 182 lēmumus par nelicencēto vietņu bloķēšanu, informēja IAUI priekšniece Signe Birne.

Viņa norādīja, ka ar lēmumiem bloķēti 180 domēna vārdi un 375 IP adreses.

Inspekcijas amatpersonas regulāri veic pārbaudes izložu, azartspēļu un preču loteriju organizēšanas vietās. Pērn veiktas 634 azartspēļu un izložu vietu pārbaudes, tajā skaitā, 47 azartspēļu vietās izmantojot speciālās tehniskās ierīces, inspektori veikuši 397 preču un pakalpojumu loteriju pārbaudes un piedalījušies preču un pakalpojumu loteriju izlozēs.

Inspekcijā saņemti 57 fizisko personu iesniegumi par azartspēļu interneta vietņu, spēļu vietu darbību un izložu organizēšanu. Visi saņemtie iesniegumi izvērtēti, veiktas pārbaudes vai sniegtas skaidrojošas atbildes.

Kopumā noformēti seši administratīvo pārkāpumu protokoli.

Kā vēstīts, azartspēļu un izložu neto ieņēmumi pagājušajā gadā auguši par 9,6%, salīdzinot ar 2015.gada rezultātu, un sasniedza 248,1 miljonu eiro, liecina IAUI apkopotie operatīvie uzņēmumu dati.

Izložu ieņēmumi pieauguši par 18,7%, un tie sasniedza 29,3 miljonus eiro, bet azartspēļu kopējie ieņēmumi pieauguši par 8,5% un sasniedza 218,8 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!