Foto: Kadrs no video

Trīs stundas ceturtdien bija nepieciešamas vetārstiem, lai operētu un izglābtu kaķi, kurš kļuva par upuri cietsirdīgiem cilvēkiem Ķengaragā – dzīvnieks sašauts ar divām pneimatiskā ieroča lodēm, no kurām viena iestrēga mugurkaula kanālā. Kā portālam "Delfi" saka patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone, vietējie zinot stāstīt, ka no daudzdzīvokļu mājas logiem tiek šauts arī uz citiem dzīvniekiem un putniem.

Sašautajam, aptuveni 10 gadus vecajam kaķim nav saimnieka. Viņš esot mierīgi gulējis pagalmā, līdz kāds izdomāja, ka tas būs labs mērķis: "Cilvēki redzējuši, kā viņš palēcies no šāvieniem," stāsta Džonsone.

Kaķis tika sašauts Rasas ielā 30. Šobrīd sašautais dzīvnieks jūtas labi, tomēr pakaļkājas pakustināt nevar.

"Pastāv cerība, ka tūska varētu mazināties. Lielais jautājums – vai kaķis atgūsies. Cerība vienmēr pastāv," stāsta patversmes vadītāja.

"Ulubele" jau ceturtdien, 25. augustā, lūdza cilvēku palīdzību, lai atrastu to, kurš sašāva melnbalto ķepaini. Brīdinām, ka video redzami nepatīkami kadri.


Dzīvnieku aizstāvji aicina zvanīt Valsts policijai, ja ir jebkāda informācija, kas palīdzētu atrast cietsirdīgo cilvēku.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska, saistībā ar kaķa savainošanu, kas notika Ķengaragā, šobrīd ir uzsākta resoriskā pārbaude. Policija pieprasīs papildu informāciju no dzīvnieku patversmes un pēc atbildes saņemšanas, tiks lemts par kriminālprocesa uzsākšanu.

Šobrīd likumsargi skaidro personu, kas varētu būt izdarījusi šo noziegumu.

Valsts policijai nav informācijas par citiem tamlīdzīgiem gadījumiem Ķengaragā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!