Policija sākusi izmeklēšanu par aviopārvadājumu un lidaparātu apkopes kompānijas "Konkors" bijušā prezidenta Sergeja Ratņikova slepkavības mēģinājumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ratņikovs komentārus nevēlējās sniegt, jo izmeklēšana lietā esot tikai sākusies.

No drošiem avotiem tiesībsargājošajās iestādēs aģentūra LETA uzzināja, ka, pēc Ratņikova stāstītā, viņa virzienā pagājušās piektdienas vakarā Jūrmalā raidīti vairāki šāvieni, taču uzņēmējam izdevies paslēpties savā mājā. Ratņikovs tiesībsargiem paziņojis, ka šāvieni atskanējuši brīdī, kad viņš savas privātmājas pagalmā kāpis ārā no automašīnas "Toyota Land Cruiser". Lodes caururbušas spēkrata aizmugurējo logu.

Policija sākusi kriminālprocesu, kura gaitā tiek pētītas vairākas, šādiem gadījumiem standarta versijas, tostarp arī iespējams uzbrukuma inscenējums.

Šis nav pirmais gadījums, kad Jūrmalas policija pēta iespējamu uzņēmēja slepkavības inscenējumu. Savulaik Igors Kobliņecs policistiem stāstīja, kā uz viņa "džipu" no pretimbraucošas automašīnas šāvuši nezināmi uzbrucēji. Vēlāk lieta par slepkavības mēģinājumu tika izbeigta un ierosināta krimināllieta pret pašu Kobliņecu par apzinātu nepatiesu ziņojuma sniegšanu.

Kā ziņots, Ratņikovs ar bijušo partneri - Baltkrievijas ieroču eksportētāja "BelTechExport" padomes locekli Aleksandru Sadovoju - sācis cīņu par ietekmi uzņēmumā "Konkors", kas līdz šim viņiem piederēja līdzīgās daļās. Kopš šā gada 4.februāra 100% uzņēmuma īpašnieks ir Sadovojs, taču Ratņikovs noliedz, ka būtu notikusi daļu pārdošana.

Valsts policijas (VP) Ekonomikas policijas pārvaldē pēc Ratņikova iesnieguma saistībā ar "Konkors" īpašnieku maiņu sākts kriminālprocess par krāpšanu lielā apmērā.

Sadovoja interešu aizstāvis advokāts Ainārs Platacis noliedza apgalvojumus par viltojumiem. "Kur nu tik rupji, kur tik rupji...," sacīja advokāts. Sadovojs viņam esot uzrādījis pirkuma līgumu, uz kura pamata kļuvis par vienīgo "Konkors" īpašnieku.

Jau ziņots, ka aviācijas ģenerāļa dēls un bijušais padomju armijas pulkvedis Ratņikovs plašsaziņas līdzekļu uzmanības lokā šogad atkārtoti nonāca saistībā ar lietu par Krievijā ražotā militārā iznīcinātāja "MiG-29" radiolokācijas tēmēšanas kompleksa sastāvdaļu kontrabandu caur Rīgas lidostu. Ratņikovam piederošās, nu jau likvidējamās SIA "Flaters" noliktavas telpās blakus lidostai savulaik tika atrastas šīs detaļas.

Pirms vairākiem gadiem sākto krimināllietu, kuras ietvaros Ratņikovs 2007.gadā pat tika apcietināts, Drošības policija pērn rudenī nodeva prokuratūrai, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret trim personām. Patlaban apsūdzība uzrādīta vienai personai, un, kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, tas nav Ratņikovs. Prokuratūra gan vēl lemj par citu personu kriminālvajāšanu.

Ratņikovs 2003.gadā tika iekļauts žurnāla "Klubs" miljonāru sarakstā, taču 2005.gadā no tā izkrita, kas skaidrojams ar "Konkora" finansiālajām neveiksmēm. Tomēr 2006.gada pavasarī par puses "Konkora" īpašnieku kļuva Baltkrievijas ieroču eksportētāja "BelTechExport" padomes loceklis Sadovojs, un drīz pēc tam kompānija sāka lidmašīnu tehniskās apkopes centra izveidi. Centrs tika pabeigts 2007.gadā, investējot vairāk nekā sešus miljonus latu.

Pirms PSRS sabrukuma Ratņikovs veidoja militāru karjeru, pilotējis iznīcinātāju "MiG-29K", piedalījies pirmā padomju aviācijas bāzes kuģa izmēģinājumos, bijis militārā resora pārstāvis Rīgas rūpnīcas "Gidrometpribor" konstruktoru birojā. 1991.gadā viņš pievērsās biznesam, izveidojot savu aviokompāniju "Konkors".

Ratņikovs ir Rīgā dibinātā "Diplomatic Economic Club" viceprezidents. Šis klubs apvieno Latvijā strādājošo diplomātisko un ekonomisko pārstāvniecību darbiniekus un uzņēmējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!