Foto: Valsts policija

Valsts policijai izdevies iegūt kvalitatīvākus attēlus ar Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) iespējamo apzadzēju, tāpēc likumsargi izplatījuši jaunu fotoattēlu un atkārtoti lūdz iedzīvotāju palīdzību.

Jau ziņots, ka 8. septembrī no LNOB tika nozagtas mākslinieku personīgās mantas un nauda ievērojamā apmērā. Valsts policija lūdz aplūkot jaunākos iegūtos attēlus ar iespējamo operas apzadzēju un atsaukties ikvienu, kuram ir jebkāda informācija par šo personu.

Zādzība no ģērbtuves izdarīta brīdī, kad mākslinieki uzstājušies. Patlaban policija saņēmusi iesniegumus no astoņiem cietušajiem. Nozagto mantu kopējā vērtība tiek lēsta ap 4000 eiro.

Saistībā ar notikušo policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija norāda, ka videonovērošanas kameru ierakstos fiksēts, kā minētajā datumā nepiederoša persona ieiet gaitenī, kas ved uz mākslinieku ģērbtuvi.

Iedzīvotāji, kas var likumsargiem sniegt informāciju par attēlā redzamā vīrieša identitāti vai iespējamo atrašanās vietu, aicināti zvanīt: 67086200, 67086227 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!