Foto: LETA

Valsts policija sadarbojas ar Iekšējās drošības biroju (IDB) gan saistībā ar šonedēļ notikušajām aizturēšanām, gan saistībā ar iepriekš izskanējušo kriminālprocesu, kurā aizturēts Galvenās administratīvās pārvaldes Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieks Armands Možeiko, trešdien žurnālistiem sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš pauda uzticību IDB darbam un norādīja, ka šonedēļ notikušās aizturēšanas "ir darba turpinājums".

"Jāizgriež ārā ir viss, kas ir lieks, ja mēs tā varam teikt. Būtībā ir jādomā, ko darīt ar šo struktūru, kas būtībā ir tāda kā ārpakalpojuma struktūra. Tas laikam ir pilnīgi precīzs signāls tam, vai Valsts policijas struktūrā tas nepieciešams," pauda policijas šefs.

Par lietas faktiem Ķuzis žurnālistiem neko atklāt nevarēja, jo procesa virzītājs nav pilnvarojis viņu to darīt.

Vaicāts, vai viņam kā policijas priekšniekam nav jau iepriekš radušās aizdomas vai bijusi kāda informācija par Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļu, Ķuzis sacīja: "Ir bijis šis jautājums, un jau iepriekš minēju, ka tas iekļauts izvērtēšanas procesā. Valsts pārvaldes reformu plāna ietvaros esam tādā kā pārbūves procesā. Ir jāizvērtē šīs struktūras lietderība, un tas arī notiek. Procesuālās darbības notiek paralēli darba organizatoriskajiem procesiem."

Par to, ka IDB aizdomās par krāpšanu personu grupā aizturējis Valsts policijas Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļas priekšnieku Māri Rumpu un vēl vienu policijas darbinieku, birojs Ķuzi informējis otrdien, 9. aprīlī. Savukārt Ķuzis par šo faktu informējis iekšlietu ministru.

Pēc Možeiko aizturēšanas Ķuzis uzdeva sākt dienesta pārbaudi par Možeiko tiešā priekšnieka, proti, Galvenās administratīvās pārvaldes Nodrošinājuma pārvaldes priekšnieka Inta Žukovska lomu un atbildību un uz dienesta izmeklēšanas laiku atstādināja viņu. Saistībā ar šo dienesta pārbaudi Ķuzis portālam "Delfi" apliecināja, ka "viss ir joprojām procesā". Šajā gadījumā nepieciešams saprast arī kriminālprocesa tvērumu. "Dienesta pārbaudes uzdevums ir kopumā saprast šo lietu. Es droši varētu teikt, ka nedēļas laikā neizvērtēsim. Jāsaprot kriminālprocesa apjoms un jāsaprot tās lietas, tie caurumi, tie iemesli, kāpēc tas tā varēja notikt," norādīja Ķuzis.

Jau ziņots, ka aizdomās par krāpšanu personu grupā Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas (VP) Transporta remonta, apgādes un ekspluatācijas nodaļas priekšnieku Māri Rumpu un vēl vienu policijas darbinieku.

Savukārt marta beigās IDB aizturēja Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes Nodrošinājuma pārvaldes Materiāli tehniskās un mantiskās apgādes biroja priekšnieku Armandu Možeiko par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, un par iespējamu dienesta viltojumu IDB, kā arī aizdomās par krāpšanu vēl trīs Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes darbiniekus.

Pirmstiesas izmeklēšanā konstatēts, ka, būdama atbildīga par materiāli tehnisko nodrošinājumu Valsts policijā, amatpersona pretlikumīgi, savu personisko interešu īstenošanai, izmantojusi Valsts policijas resursus, tai skaitā nodarbināja tiešajā pakļautībā esošos trīs darbiniekus. Pretlikumīgās darbības veiktas ilgstošā laika periodā, radot būtisku kaitējumu Valsts policijai, toreiz ziņoja IDB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!