Foto: LETA
Ceturtdienas vakarā uzbrukumā cietušais portāla "kompromat.lv" žurnālists Leonīds Jākobsons uzskata, ka uzbrucēju mērķis bija par katru cenu apturēt viņa kā žurnālista darbību, to viņš pats ar īsziņu starpniecību piektdien paudis Latvijas Radio 4 ziņu raidījumam.

Radio ziņoja, ka Jākobsonam piektdien sašūts vaigs, un no Stradiņu slimnīcas viņš pārvests uz Stomatoloģijas institūtu. Žurnālists paziņoja, ka šobrīd fiziski nespējot runāt, jo ir zaudējis daudz asiņu, tomēr piekrita atbildēt ar īsziņām. "Grieztā rēta uz mana vaiga ir astoņus centimetrus gara, brīnos, ka paliku dzīvs," pavēstīja Jākobsons.

Jākobsons apstiprināja, ka uzbrucēji bijuši divi, un viņa ieskatā mērķis esot bijis apturēt viņa žurnālista darbu. "Viņi grib par katru cenu apturēt publikāciju. Tā bija ar Krievijas žurnālistu Oļegu Kašinu," pavēstīja žurnālists, kurš gan neatklāj, kuri tieši materiāli varētu būt par iemeslu uzbrukumam.

Jākobsons arī atzina, ka neatceras uzbrucēju sejas un nezina, vai mērķis bija viņu tikai iebiedēt vai arī nogalināt.

Vaicāts, vai policijai izdosies atrast vainīgos, Jākobsons atbildēja: "Policija turpina karu ar mani, četri policisti spēlē spēles un skatās filmas manā palātā (...) Viņi ņirgājas. Saka, ka [Rīgas domes priekšsēdētājs Nils] Ušakovs ir labs mērs un politiķis. Smejas."

Jau ziņots, ka saskaņā ar Rīgas kriminālpolicijas šefa Andreja Sozinova teikto, Jākobsonam, kurš ceturtdien ar šautu brūci sejā nonācis slimnīcā, kāpņu telpā uzbruka divi cilvēki, un viena no galvenajām versijām būs žurnālista profesionālā darbība.

Jākobsons uzbrukumu piedzīvojis ceturtdienas pēcpusdienā savas mājas kāpņu telpā Rīgā, Čaka ielā. Viņš bija kopā ar deviņus gadus dēlu, kuru pirms sašaušanas aizsūtījis prom. Jākobsons tika sašauts sejā, viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Jākobsons strādā portālā "kompromat.lv". Viņš plašāk kļuva pazīstams, kad viņu pērn aizturēja policija par, iespējams, Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņas centrs") elektroniskā pasta sarakstes publiskošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!