Foto: DELFI
Jāņu dienā 24.jūnijā Latvijā par braukšanu dzērumā aizturēti 32 autovadītāji, avārijās cietuši deviņi cilvēki, bet avārijas ar nāves gadījumiem nav bijušas, informē Valsts policija.

Kopumā diennaktī reģistrēti 102 transporta vadīšanas reibumā gadījumi. 32 gadījumos aizturētie dzērumā bija sēdušies pie auto stūres, bet 70 cilvēki aizturēti par velosipēda vai motorollera vadīšanu reibumā.

Piektdienā Latvijā reģistrēti 17 ceļu satiksmes negadījumi, sešās no tām bija cietušie. Kopumā cietuši deviņi cilvēki.

Inčukalna pagastā piektdienas rītā kāds mopēda vadītājs uzbrauca trīs gājējiem. Divi cietušie vīrieši no hospitalizācijas atteicās, bet 1988.gadā dzimusī sieviete ar traumām nogādāta slimnīcā.

Jelgavas novada Vircavas pagastā automašīna "BMW 318 nobrauca no ceļa grāvī un apgāzās. Vadītājs nebija izvēlējies drošu braukšanas ātrumu, kā arī automašīnai sprāgusi riepa, kas arī izraisīja avāriju. Vadītājs bija arī alkohola reibumā. Avārijas rezultātā 1985.gadā dzimusi automašīnas pasažiere ar politraumu nogādāta slimnīcā.

Jau ziņots, ka Jāņu naktī 17 autovadītāji aizturēti par braukšanu alkohola reibumā. Reibumā pieķerti arī 66 velosipēdisti.

Valsts policijas Prevencijas nodaļas vadītājs Edmunds Zivtiņš jau paudis viedokli, ka Jāņu naktī aizturēto autovadītāju skaits alkohola reibumā varētu būt mazākais, kāds jebkad fiksēts šajā svētku naktī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!