Septembra sākumā ierosinātajās administratīvo pārkāpumu lietās saistībā ar nepatiesi deklarētiem no Krievijas ievestiem metāllūžņiem un lampām, tos muitas dokumentos norādot kā dzīvsudraba spuldzes un aparatūru par kopējo vērtību 11 miljoni ASV dolāru, lēmumu paredzējusi pieņemt Rīgas muita, informēja VID biroja vadītājs Jānis Buholts.
VID Galvenās muitas pārvaldes un Rīgas muitas darbinieki 5. un 6.septembrī kādā muitas noliktavā Rīgā pārbaudīja 10 automašīnu kravas un sešās no pārbaudītajām mašīnām atklāja nepatiesi deklarētas preces, kas faktiski izrādījās metāllūžņi un vienkāršas spuldzes.

Kā informēja Buholts, 10.septembrī, pēc ekspertīzes atzinuma saņemšanas, administratīvo pārkāpumu protokols par preču deklarēšanu ar neīstu nosaukumu un nepatiesas ziņas saturošu dokumentu iesniegšanu muitas iestādē sastādīts arī muitas noliktavai, kurā atradušās pārbaudāmās automašīnas.

Kravas automašīnas ar nepatiesu deklarētajiem priekšmetiem iepriekš tika aizturētas un VID sastādīja divus administratīvo pārkāpumu protokolus pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.13 un 201.14 pantiem par preču deklarēšanu ar neīstu nosaukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!