Foto: F64

VAS "Latvijas Dzelceļš" bijušā vadītāja Uģa Magoņa kukuļņemšanas krimināllietu jau janvāra beigās varētu nodot prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Patlaban lietā gandrīz pabeigta pirmstiesas izmeklēšana. Tādējādi jau janvāra beigās vai februāra sākumā lieta varētu nonākt prokuratūrā kriminālvajāšanas sākšanai.

Kalnmeiers apstiprināja, ka lietā aizdomās turētā statuss noteikts arī vienam no bagātākajiem Igaunijas iedzīvotājiem Oļegam Osinovskim. Tāpat ģenerālprokurors atzina, ka Osinovskim līdz ar šo statusu noteikti "zināmi ierobežojumi".

Tāpat intrervijā raidījumam Kalnemeirs norādījis, ka arī Rīgas brīvostas amatpersonu krimināllieta jau drīzumā varētu tikt virzīta tālāk.

Jau vēstīts, ka Magonis tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" (LDz RSS) nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!