Jau otro dienu pēc kārtas vakarpusē dārziņu teritorijā, Rīgā, Rātsupē, notiek plaši dārza mājiņu ugunsgrēki, kas rada aizdomas par ļaunprātīgu dedzināšanu.
Trešdienas vakarā ļaunprāši vienlaikus bija aizdedzinājuši 18 mājiņas šajā mazdārziņu kolonijā pie Spilves, Dzirciema ielas galā. Savukārt ceturtdien vakarpusē aizdedzinātas septiņas dārza mājiņas.

Kā iepriekš atzina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, ugunsdzēsēji sliecas domāt, ka šī ir ļaunprātīga dedzināšana un ugunsnelaimē nav vainojama kūlas degšana. Par ugunsgrēkiem informēta policija.

Šai mazdārziņu kolonijai blakus vakar noticis arī viens kūlas ugunsgrēks, taču tas nav radījis tik lielu postījumu kā ļaunprātīgo dedzinātāju nodarījums. Kūla degusi astoņu hektāru platībā, dedzis arī žogs un viena dārza mājiņa.

Kā šodien ziņo laikraksts "Večerņaja Riga", mazdārziņu kolonijas zeme piederot firmai "Popova legāts" un šeit nākamgad paredzēts sākt būvniecību.

Pagājušajā gadā pie mazdārziņiem parādījies uzraksts ar brīdinājumu mazdārziņu lietotājiem izvest no teritorijas vērtīgās mantas. Pēc brīdinājuma izlikšanas sākušies pirmie dārza mājiņu dedzināšanas gadījumi.

Kāds no dārziņu sargiem laikrakstu informējis, ka dārziņu teritorijā darbojoties brigāde, kuru vadot kāds Andris. Brigāde pa nakti aizdedzinot dārza mājiņas, bet pa dienu atbraucot buldozers un visu nolīdzinot.

Firmas "Popova legāts" pārstāvis laikrakstam apstiprinājis, ka teritorijā darbojoties brigāde, kas nodarbojas ar tās tīrīšanu, taču šai brigādei neesot nekāda sakara ar ugunsgrēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!