Foto: Shutterstock

Jaunā mācību gada pirmā diena Rīgā aizvadīta ļoti mierīgi – kopumā sešiem nepilngadīgajiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par smēķēšanu, bet četros gadījumos sākta administratīvā lietvedība par alkohola lietošanu, otrdien Latvijas Radio sacīja Rīgas pašvaldības policijas inspektors Deins Millers.

Viņš pieļāva, ka tik mierīga pirmā skolas diena bijusi tieši laika apstākļu dēļ – ja dienas pirmajā pusē, kad bija saulains laiks, galvaspilsētas ielās bija bija redzams liels skaits nepilngadīgo, tad pēcpusdienā, kad sākās lietus, viņu skaits samazinājies.

Kopumā šis gads ir sācies mierīgāk – konstatēts mazāk pārkāpumu. Iespējams, tas bijis tieši sliktā laika dēļ.

To, ka pirmā skolas diena Latvijā kopumā aizvadīta mierīgi, LNT raidījumam "900 sekundes" atzina arī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Viņš uzsvēra, ka mācību gada sākumā policija jau tradicionāli strādā pastiprināti gan skolu apkārtnē, gan uz ceļiem. Kopumā šogad mācību gads esot sācies mierīgi. Noticis viens negadījums, kurā iesaistīts gados jauns velosipēdists, taču viņš neesot guvis smagas traumas.

"Delfi" jau rakstīja, ka pirmdien, 2. septembrī, sākas jaunais 2019./2020. mācību gads.

Saskaņā ar valdībā apstiprinātajiem noteikumiem par mācību gada sākuma un beigu laikiem šis mācību gads vairumam skolēnu ilgs līdz 2020. gada 29. maijam. Citāds mācību gada beigu laiks ir skolēniem, kuriem paredzēts kārtot eksāmenus – 9.klašu skolēniem mācības beigsies 15. maijā, bet mācību gads – 12 .jūnijā, savukārt 12. klašu skolēniem mācības beigsies 2020. gada 15. maijā, bet mācību gads noslēgsies 19. jūnijā.

Mācību gada laikā paredzēti vairāki brīvlaiki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!