Foto: LETA
Bijušais Saeimas deputāts un parlamenta Nacionālās drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC), kurš ceturtdien apcietināts par valsts noslēpuma izpaušanu, ievietots Rīgas centrālcietumā, informēja Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Jaundžeikars uz centrālcietumu aizvests jau ceturtdien vakarā un ievietots īpašajā nodaļā, kurā parasti ievieto tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus un citas amatpersonas.
Kamerā viņš neatrodas viens.

Saskaņā ar apcietinājumā turēšanas kārtības likumu apcietinātajam tiek atņemtas neatļautas mantas, viņu pārmeklē un viņam jāiziet veselības pārbaude un sanitārā apstrāde. Pēc procesa virzītāja norādījuma vienā kriminālprocesā apcietinātos izvieto atsevišķi.

Apcietinātie var saņemt naudas pārvedumus, iegādāties pārtikas produktus un pirmās nepieciešamības priekšmetus izmeklēšanas cietuma veikalā. Viņiem pieejama ne mazāk kā stundu ilga ikdienas pastaiga un stundu ilga tikšanās ne retāk kā reizi mēnesī ar radiniekiem vai citām personām izmeklēšanas cietuma administrācijas pārstāvja klātbūtnē.

Izmeklēšanas cietumā centrālcietumā savulaik kādu laiku pavadījušas arī tādas amatpersonas kā bijušais Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Vladimirs Vaškevičs, Ventspils mērs Aivars Lembergs, Rīgas domes bijušās amatpersonas Vilnis Štrams un Pēteris Strancis, bijušais Latvijas energoapgādes uzņēmuma "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons, Jūrmalas domes kādreizējais mērs Raimonds Munkevics un citi.


Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs trešdien aizturēja, bet ceturtdien Rīgas Centra rajona tiesa apcietināja Jaundžeikaru, žurnālistiem pēc tiesas sēdes apliecināja Jaundžeikara advokāts Pāvels Rebenoks.

Advokāts pastāstīja, ka bijušajam Nacionālās drošības komisijas vadītājam inkriminēti divi Krimināllikuma panti ‒ valsts noslēpuma izpaušana un korespondences izpaušana. Attiecībā uz valsts noslēpuma izpaušanu neesot gan domāts, ka Jaundžeikars būtu izpaudis kādu noslēpumu. Tomēr, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzskata, Jaundžeikars ir uzkūdījis kādu valsts amatpersonu izpaust viņam valsts noslēpumu, norādīja advokāts. Bijušais KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis gan tas neesot, kā iepriekš izskanējis medijos.

Latvijas Televīzija ziņoja, ka Jaundžeikars aizturēts, iespējams, tāpēc, ka vācis slepenu informāciju partijas biedram Aināram Šleseram, ko viņam savukārt nodevis toreizējais KNAB vadītājs Normunds Vilnītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!