Vecgada vakars un Jaungada nakts Rīgas mediķiem kopumā pagāja mierīgi, medicīnas iestādēs vērsušies cietušie ar svinēšanai raksturīgām traumām - kautiņos gūtām brūcēm un ievainojumiem no rokās uzsprāgušām petardēm. To BNS uzzināja, aptaujājot mediķus.
Rīgas ātrās palīdzības dienestam nav bijis vairāk izsaukumu kā ierasts - aptuveni 600, nav reģistrēti īpaši smagi cietuši svinētāji. Savukārt Rīgas 1.slimnīcas traumpunktā kopš pusnakts vērsušies 19 cilvēki alkohola reibumā, kas svinēšanas karstumā sakāvušies vai savainojušies, lietojot pirotehniku. Parasti nakts laikā mediķi sniedz palīdzību 10 līdz 15 iereibušiem karstgalvjiem.

Traumpunktā vērsušies divi jauni cilvēki, kam rokās uzsprāgušas petardes. Tomēr nevienam no viņiem traumas nav bijušas smagas, gūtas tikai nelielas brūces. Pirmās slimnīcas ķirurģijas nodaļā naktī uz otrdienu veiktas sešas operācijas. Divos gadījumos operēti iereibuši jauni vīrieši. Vienam no viņiem konstatētas durtas brūces krūšu kurvī, mugurā un plecā, otram bijusi griezta brūce kaklā.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas traumpunktā nakts laikā ambulatorā palīdzība sniegta 45 cilvēkiem, slimnīcā ievietoti pieci. Pārsvarā pacientiem konstatēti lūzumi, brūces un citas traumas. Pieci mediķu palīdzību meklējušie cilvēki bijuši alkohola reibumā. Savukārt Valsts apdegumu centrā diennakts laikā ievietoti trīs cilvēki ar apsaldējumiem un viens - ar apdegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!