Foto: DELFI
Trīs personas stājušās tiesas priekšā par to, ka pēc jauniešu ballītes draugam nozagušas seifu ar šaujamieročiem 9136 eiro vērtībā, liecina anonimizēts krimināllietas spriedums.

Ogrē Zemgales rajona tiesas priekšā trīs personas stājās par 2018. gada 7. oktobra naktī nodarīto. Proti, ballītē uzzinājušas par drauga dārza mājā glabātajiem ieročiem, viena no trijotnes personām paziņoja, ka tai ir pazudis naudas maks. Tad trio ierosināja maku doties sameklēt, kam dārza namiņa saimnieks piekritis.

Četrotne aizgājusi līdz dārza namiņam, kur saimnieks trijotni ielaidis meklēt "pazudušo" naudas maku.

Viens no zagļiem novērsa saimnieka uzmanību, uzvedot viņu maku meklēt namiņa otrajā stāvā. Tikmēr pārējie divi iegāja namiņa garāžā, kur nolaupīja 620 eiro vērtu seifu.

Seifā atradās 500 eiro vērta "Luger M80" pistole, 1000 eiro vērta "Sig Sauer P226" pistole, 2500 eiro vērta "Sauer Classic" karabīne ar 1200 eiro vērtu optisko tēmēkli, 1800 eiro vērta "Mannlicher" karabīne ar 1500 eiro vērtu optisko tēmēkli, kā arī patronas, pistoļu makstis un ieroču reģistrācijas dokumenti. Kopējā seifa vērtība tādējādi bija 9136 eiro.

Seifu personas iznesa no garāžas un novietoja netālu no namiņa. Tad abi iegājuši mājā un paziņoja pa otro stāvu klaiņojošajiem, ka maks ir atrasts. Trijotne ar seifu pēc tam devās prom.

Tiesa visus trīs sodīja ar 200 stundu piespiedu darbu un gadu ilgu probācijas uzraudzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!