Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizvadītās nedēļas nogalē kāda 17 gadus veca meitene Valmieras policiju informējusi par kādas personas mēģinājumu viņu ievilkt automašīnā. Pēc policijas veiktās pārbaudes izrādījies, ka jauniete policijai samelojusi, jo tīkojusi pēc uzmanības.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policija, informācija par iespējamo noziegumu izplatīta arī publiskajā telpā. Taču vēlāk, kad policija uzsākusi visu faktu un notikušā apstākļu pārbaudi, pati informācijas sniedzēja atzinusi, ka informācija bijusi nepatiesa un viņa to izdomājusi ar mērķi pievērst sev uzmanību.

Policija aicina būt atbildīgiem, jo apzināti nepatiesas informācijas sniegšana ir ne tikai sodāma rīcība, bet arī bezatbildīga operatīvo dienestu noslogošana.

Turklāt šajā gadījumā informācija sniegta par smagu noziedzīgu nodarījumu, proti, iespējamu apdraudējumu personas drošībai un veselībai. Policija uz to attiecīgi reaģējusi, mēģinot meklēt un noskaidrot iespējamās vainīgās personas.

Patlaban policija lemj jautājumu par administratīvā soda piemērošanu par nepatiesas informācijas sniegšanu.

Par šo pārkāpumu saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu paredzētais sods fiziskajām personām ir no 35 eiro līdz 210 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!