Foto: F64
Vienam no pusaudžiem, kurš aizturēts aizdomās par jaunietes slepkavību Rēzeknē, nesen piemērots sods par deguna salaušanu skolotājam, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz savā rīcībā esošu informāciju.

Rēzeknes tiesa pērn decembra sākumā 16 gadus vecajam vietējā policista dēlam par huligānismu piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem ar pārbaudes laiku uz vienu gadu. Jaunietis bija iesitis skolotājam un salauzis tam degunu.

Patlaban Rēzeknes tiesā atrodas vēl viena lieta, kurā šis jaunietis apsūdzēts saistībā ar zādzību.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka no amata pienākumu pildīšanas atstādinātais pusaudža tēvs vietējā Valsts policijā strādā no 2001.gada.

Jau ziņots, ka Valsts policija aizturējusi vairākas personas par šonedēļ Rēzeknes pusē nogalinātu jaunieti, turklāt izmeklēšanā atklāta arī policijas nolaidība.

Aizturētie jaunieši - divi 16 gadus veci pusaudži un 24 gadus vecs vīrietis - patlaban ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Rīt, 11.janvārī, policija lūgs tiesu viņus apcietināt.

Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklājuši, ka policistu un iespējamā slepkavas ceļi krustojušies jau nozieguma izdarīšanas naktī. Proti, policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi upurim atņemto automašīnu, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformējusi protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudījusi, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādājuši automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdevuši savam kolēģim, tādējādi klaji ignorējot savus tiešos pienākumus.

Par dienesta pienākumu nepildīšanu Valsts policijas Iekšējā drošības birojā ir uzsākta izmeklēšana.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis sestdien, iepazīstoties ar situāciju, no amata pienākumu pildīšanas ir atstādinājis četrus cilvēkus - abus darbiniekus, kuri nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un arī aizdomās turētā jaunieša tēvu, kurš strādāja Rēzeknes iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!