Foto: DELFI
Saistībā ar Rēzeknē notikušo 21 gadu vecās jaunietes slepkavību, par kuru apcietināti divi 16 gadus veci jaunieši un 24 gadus vecs vīrietis, trīs policisti ir atbrīvoti no amata, no kuriem viens ir arī iespējamā vainīgā tēvs, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Par jaunietes noslepkavošanu aizdomās turētā jaunieša tēvs no amata atvaļināts pēc paša vēlēšanās.

Valsts policijas Iekšējās drošības birojs par konstatēto sāka disciplinārlietu, kas patlaban ir pabeigta. Līdz ar to abi darbinieki, kas nepildīja savus tiešos pienākumus, ir saņēmuši bargāko iespējamo disciplinārsodu – atvaļināšanu no dienesta. Arī aizdomās turētā jaunieša tēvs ir atbrīvots no amata, portālam "Delfi" norādīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Izvērtējot Rēzeknes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieces atbildību notikušajā, Iekšējās drošības birojs neguva apstiprinājumu viņas saukšanai pie disciplināratbildības. Tādēļ patlaban viņa ir atjaunota dienestā. Vienlaikus Sadovskis norādīja, ka Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis Latgales reģiona pārvaldes vadībai uzdevis stiprināt kontroles pasākumus pār darbiniekiem, lai līdzīgas situācijas nebūtu iespējamas.

Jau ziņots, ka janvāra sākumā Rēzeknē Valsts policija aizturēja trīs jaunus vīriešus aizdomās par 21 gadu vecas sievietes noslepkavošanu mantkārīgā nolūkā. Izmeklēšanā policija atklāja arī policijas patruļas nolaidību. Tā nebija fiksējusi pārkāpumu vadītājam, kurš braucis bez tiesībām. Savukārt vēlāk izrādījies, ka šis cilvēks varētu būt vainojams iepriekš izdarītā sievietes slepkavībā.

9.janvārī Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts iesniegums par kādas 1993.gadā dzimušās jaunietes pazušanu. Jaunā sieviete iepriekšējā dienā bija izbraukusi no savas darbavietas ar automašīnu "Audi" un nebija atgriezusies mājās.

Pāris stundu laikā kriminālpolicijas darbinieki aizturēja trīs jauniešus aizdomās par saistību ar jaunās sievietes pazušanu un ieguva informāciju, ka aizturētie slepkavību iepriekš rūpīgi izplānojuši, tāpat izmeklētāji noskaidroja arī vietu, kur noslēptas upura mirstīgās atliekas.

Policija sāka kriminālprocesu par slepkavību, kuru izdarījusi personu grupa mantkārīgā nolūkā. Aizturētajiem tiesa vēlāk kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Tāpat jau ziņots, ka viens no aizdomās turētajiem par sievietes noslepkavošanu nepilngadīgajiem pusaudžiem jau iepriekš bijis iesaistīts kriminālprocesos par mantiska rakstura noziegumiem. Savukārt pērnā gada decembrī viņš bija aizturēts par vairāku laupīšanu izdarīšanu, taču Rēzeknes izmeklēšanas tiesnesis nepiemēroja viņam drošības līdzekli apcietinājumu.

Izmeklēšanas laikā kriminālpolicijas darbinieki atklāja, ka iespējamais slepkava un policija jau tikušies naktī, kad tika nogalināta jaunā sieviete.

Policijas patruļa uz kāda autoceļa apturējusi automašīnu, taču, konstatējot, ka pie stūres sēž viņu kolēģa nepilngadīgais dēls, nenoformēja protokolu par braukšanu bez tiesībām un nepārbaudīja, kas ir automašīnas īpašnieks. Tā vietā policisti paši nogādāja automašīnu jaunieša īrētajā dzīvesvietā, bet automašīnas atslēgas atdeva savam kolēģim, tādējādi klaji ignorējot savus tiešos pienākumus.

Par dienesta pienākumu nepildīšanu VP Iekšējā drošības birojā tika sākta izmeklēšana.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis no amata pienākumu pildīšanas atstādināja četrus cilvēkus – abus darbiniekus, kas nepildīja savus pienākumus, kā arī viņu tiešo priekšnieku un arī aizdomās turētā jaunieša tēvu, kurš strādā Rēzeknes iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!