Foto: F64

Valsts policija (VP) ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu Liepājā, kur persona, piedraudot ar vardarbību jaunietim, nolaupīja mobilo telefonu, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Madara Šeršņova.

Šī gada 11. februārī policijā saņemts iesniegums, ka dažas dienas iepriekš Liepājā, Liedaga ielā, nepilngadīgam jaunietim, piedraudot ar vardarbību, tika nolaupīts mobilais telefons.

Policisti par notikušo uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja kādu jaunieti.

Jaunietis ar cietušo ir pazīstami un abi iepriekš figurējuši kriminālprocesā par laupīšanu.

9. februārī vecākais no jauniešiem, piedraudot ar vardarbību jaunākajam, atņēmis mobilo telefonu. Vēlāk mobilais telefons ar citas personas starpniecību tika nodots lombardā. Valsts policijas Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas mobilo telefonu atguva un atdeva to cietušajam.

Aizdomās turētajam uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

VP amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas krimināllietas materiālus tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Soda apmēru noteiks tiesa.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!