Foto: LETA

Pirmdienas vakarā likumsargi notvēruši kādu nepilngadīgu jaunieti, kurš žvingulī streipuļojis pa Vecrīgu, un pārbaudē atklājies, ka iereibušais pusaudzis nemaz nedzīvo galvaspilsētā, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policija.

Pēc tam, kad policisti manāmi iereibušo jaunieti apturējuši, veikta personas datu pārbaude, kuras laikā atklājies, ka viņš ir 15 gadus vecs.
Izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri, apskatot nepilngadīgo, konstatējuši, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Lai noskaidrotu reibuma izcelsmi jaunietis nogādāts ārstniecības iestādē, kur apstiprināts alkohola reibums.

Likumsargi telefoniski sazinājušies ar zēna māti, kura informēta par notikušo un dēla pašreizējo atrašanās vietu. Sieviete bijusi pārsteigta, ka dēls atrodas Rīgā, lai gan pati galvaspilsētā nedzīvo, un paskaidroja, ka nevar dēlam atbraukt pakaļ. Arī neviens no radiniekiem, pie kura dēls varētu pārnakšņot, tuvumā nedzīvojot.

Jaunietis nogādāts Valsts policijas Nepilngadīgo prevencijas nodaļā.

RPP darbinieki uzsākuši administratīvā pārkāpuma lietvedību.

Jaunietis gada laikā jau reiz ticis sodīts par šādu pārkāpumu.
Likums paredz, ka par atrašanos alkoholisko dzērienu ietekmē, ja to izdarījis nepilngadīgais atkārtoti gada laikā uzliek naudas sodu no 30 – 70 eiro. Tāpat lietas izskatīšanas laikā tiks vērtēta vecāku atbildība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!