Kāds 16 gadus vecs jaunietis par pagājušā gada decembrī veiktu huligānismu, sašaujot trolejbusa, autobusa un kādas privātas automašīnas logu, jau norēķinājies ar cietušajām pusēm. Kriminālvajāšana gan vēl turpinās.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne, šajā lietā vēl rit pirmstiesas izmeklēšana, taču tās laikā apsūdzētais jau sedzis zaudējumus "Rīgas satiksmei" ap 400 latiem, bet automašīnas īpašniekam - 70 latus. Jaunietis arī noslēdzis izlīgumu ar "Rīgas satiksmi".

Prokuratūrā puisim celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 231.panta 2.daļas - par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu vai iznīcināšanu. Minētais likuma pants vainīgo paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz septiņiem gadiem un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada decembrī policija aizturēja kādu iereibušu 16 gadus vecu jaunieti, kurš Imantā bija sašāvis trolejbusa, autobusa un arī kādas privātas automašīnas loga stiklus. Izbraucot uz notikuma vietu, policija aizturēja trīs jauniešus, un vēlāk viens no jauniešiem pastāstīja, ka viņš patiešām ar pneimatisko pistoli sašāvis kādas "WV Golf" markas automašīnas aizmugurējos stiklu un pirms tam arī "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļus.

16 gadus vecais jaunietis aizturēšanas brīdī bija manāmā alkohola reibumā un vēlāk pastāstījis, ka iedzēris, jo tajā vakarā sastrīdējies ar savu draudzeni. Huligānisko rīcību jaunietis pamatojis ar reibuma stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!