Foto: PantherMedia/Scanpix

Valsts policija aizturējusi kādu jaunieti, kurš aprīļa beigās Rīgā piekāvis aptuveni 50 gadus vecu veikala pārdevēju un nolaupījis dažus desmitus eiro, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Aprīļa beigās Rīgas Brasas iecirkņa darbinieki saņēmuši izsaukumu uz kādu lietoto apģērbu veikalu, kas atrodas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā. Zvanītājs informējis par veikalā piekautu sievieti.

Policisti noskaidrojuši, ka kāds jaunietis ienācis veikalā, no iekšpuses aizslēdzis durvis un piekāvis aptuveni 50 gadus veco pārdevēju. Ļaundaris bija nogāzis sievieti zemē un vairākas reizes viņai sitis ar dūrēm, kā arī spēris ar kājām. Cietusī pārdevēja guva dažādas bīstamas traumas, tāpēc tika nogādāta slimnīcā.

Pēc sievietes piekaušanas jaunietis no kases un pārdevējas privātajām mantām paņēmis 20 līdz 50 eiro. Pēc nozieguma izdarīšanas ļaundaris tos iztērējis netālu esošajā frizētavā un tuvējā veikalā. Frizētavā laupītājs ieguvis jaunu matu griezumu, bet veikalā nopircis pāris pārtikas preces.

Likumsargiem izdevies noskaidrot, ka ļaundaris ir kāds 16 gadus vecs jaunietis. Iepriekš nepilngadīgais puisis nonācis policijas redzeslokā par klaiņošanu. Pirmdien, 11.maijā, policisti jaunieti aizturējuši. Viņš savu vainu noziegumā atzinis, taču tiesa trešdien, 13.maijā, nolēmusi viņam apcietinājumu nepiemērot.

Par laupīšanu, kas saistīta ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, policija sākusi kriminālprocesu. Jaunietim par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!