Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien, 3. februārī, ap pulksten 11.40 Tukumā, iepretī policijas iecirknim, kāds nesen no Lielbritānijas atgriezies 1992. gadā dzimis vīrietis veikalā nolaupījis kases aparātu ar 50 eiro, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Laupītājs tirdzniecības vietā Brīvības laukumā pārlēcis pār veikala letei, iesitis pārdevējai, paķēris kases aparātu un meties bēgt. Par laupīšanu pārdevēja informējusi Tukuma novada pašvaldības policijas Vienoto dispičerdienestu. Pilsētas videonovērošanas sistēmā likumsargi noteikuši laupītāja bēgšanas virzienu un jau pēc dažām minūtēm policisti bēgli panākuši un aizturējuši, atgūstot arī nolaupīto kases aparātu.

Policisti vīrieti nogādājuši policijas iecirknī.

Kamēr likumsargi veikuši procesuālās darbības, lai laupītāju varētu ievietot Īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, aizturētais iecirknī norāvis uzgaidāmās telpas griestu apgaismojuma lampu. Tomēr policisti ātri vien agresīvi noskaņoto jaunieti savaldījuši.

No jaunieša uzvedības policistiem radušās pamatotas aizdomas, ka viņš, iespējams, ir narkotiku iespaidā. Aizturētais nogādāts medicīnas iestādē, analīžu ņemšanai.

Pret laupītāju sākti kriminālprocesi par laupīšanu un par svešas mantas tīšu bojāšanu. Tāpat pret pārkāpēju sākta administratīvā lietvedība par iespējamu narkotisko vielu lietošanu.

Tiesa piekritusi izmeklētāja lūgumam un vīrietim kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!