Foto: Valsts policija

Izmeklējot iepriekš sāktus kriminālprocesus par maijā notikušām vairākām automašīnu lukturu zādzībām Rīgā, Pārdaugavā, Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti 20. maija rītā aizturējuši aizdomās turēto personu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka aizdomās turētā persona ir kāds 1997. gadā dzimis vīrietis. Policisti ieguvuši informāciju par viņa atrašanās vietu un trešdienas rītā, ap pulksten 4, viņu aizturējuši. Jaunais vīrietis jau iepriekš sodīts par zādzībām.

Pašreizējā informācija liecina, ka šo noziegumu sēriju vīrietis izdarījis, sākot no šā gada 12. maija. Viņš zadzis priekšējos lukturus no automašīnām, kuras bija novietotas dažādās vietās Rīgā, lielākoties Pārdaugavā, tostarp Baložu ielā, Pārslas ielā, Jelgavas ielā un citviet.

Lielākoties ļaundaris noskatījis lukturus no "Volvo" markas spēkratiem. Šobrīd policijas rīcībā ir informācija par septiņiem lukturu zādzību gadījumiem, ko izdarījusi šī persona.

Saistībā ar notikušo sākotnēji sākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 180. panta – par zādzību nelielā apmērā. Izmeklēšanas laikā atsevišķie kriminālprocesi, visticamāk, tiks apvienoti vienā, pieļauj likumsargi.

Šobrīd turpinās aktīva izmeklēšana, lai noskaidrotu precīzus noziegumu apstākļus un apzinātu arī citus iedzīvotājus, kuri varētu būtu cietuši no šīs personas noziedzīgajām darbībām. Policijai patlaban izdevies atgūt nozagtos lukturus no četriem spēkratiem un darbs turpinās.

Aizturētais vīrietis atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!