Foto: DELFI

Jēkabpilī pēc vairāk nekā 12 gadu pārtraukuma tiek atjaunota Pašvaldības policijas darbība, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Jēkabpils pilsētas dome ir pieņēmusi lēmumus par Jēkabpils pilsētas Pašvaldības policijas izveidi un par Induļa Surkuļa iecelšanu Pašvaldības policijas priekšnieka amatā. Surkulis ir pieredzes bagāts atvaļināts Valsts policijas pulkvedis.

Paredzams, ka pašvaldības policisti Jēkabpilī sekos pašvaldības saistošo noteikumu izpildei, kā arī sadarbosies ar Valsts policiju sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. Patlaban turpinās darbs pie Pašvaldības policijas nolikuma izstrādes.

Kā atzina Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, pašvaldības darbību nolemts atjaunot tādēļ, ka pēdējos gados Jēkabpilī ir būtiski samazinājies Valsts policijas darbinieku skaits un tās kapacitāte. Līdz ar to, lai palīdzētu Valsts policijai nodrošināt pilsētā kartību, Jēkabpils dome ir nolēmusi sākt veidot Pašvaldības policiju.

Sākotnēji Pašvaldības policijā strādās pieci cilvēki, tās darbības nodrošināšanai pašvaldības nākamā gada budžetā plānots paredzēt 80 000-90 000 eiro.

Lēmums par Jēkabpils pilsētas Pašvaldības policijas likvidāciju tika pieņemts 2003.gada jūlijā, jo tolaik bija kadru trūkums un Pašvaldības policija nebija pietiekami profesionāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!