Jēkabpils policija, izmeklējot nelikumīgas alkohola tirdzniecības lietu, trešdien veikusi kratīšanu kādā Brīvības ielas namā un atklājusi nelegālu alkohola ražotni, kurā konstatēti 2100 litru alkohola un 25 000 paciņas cigarešu.
Jēkabpils policijas izziņas dienesta priekšniece Sarmīte Daukšte informēja, ka ierosinātas divas krimināllietas un aizturēti divi vīrieši - mājas saimnieks un viņa tēvs, kuriem kā drošības līdzeklis piektdien piemērots apcietinājums.

Mājā Brīvības ielā atklāta nelegāla alkohola ražošana, iespējams, izgatavots arī nemarķēts konjaks, jo alkohols bijis atšķaidīts ar krāsvielām. Policija atsavinājusi 500 litrus spirta, 1600 litrus "krutkas", kā arī daudz etiķešu, korķus, pudeles un citas nemarķētā alkohola ražošanai nepieciešamas lietas.

Turpat ražotnē bijuši arī 25 tūkstoši cigarešu paciņu ar Krievijas akcīzes marku.

Krimināllietas ierosinātas par neatļautu uzņēmējdarbību, kā arī spirta un citu alkoholisku dzērienu uzglabāšanas un pārvadāšanas noteikumu pārkāpšanu personu grupā. Savukārt krimināllieta par nelegālu alkohola tirdzniecību un uzglabāšanu, kuras dēļ veica kratīšanu, jau nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!