Ceturtdienas rītā Jēkabpilī, kooperatīvās garāžas "Saka" teritorijā, nogalināts atrasts vietējais kokapstrādes uzņēmējs, 1961.gadā dzimušais Vjačeslavs M. Šī ir jau otrā slepkavība Jēkabpilī nepilnas nedēļas laikā.
Pēc policijas sniegtās informācijas, Vjačeslava līķis atrasts ap plkst.8.20. Kā aģentūru LETA informēja Jēkabpils policijas pārvaldes priekšnieka vietniece Sarmīte Daukšte, vīrietim konstatētas šautas brūces galvā.

Pēc Daukštes teiktā, Vjačeslavu atradusi viņa sieva, kura bija devusies meklēt vīru pēc tam, kad viņš norunātajā laikā nebija atgriezies no garāžas un neatbildēja uz mobilā tālruņa zvaniem.

Nozagta uzņēmējam piederošā, 1988.gadā ražotā automašīna "Opel Ascona". Vjačeslava kabatā atradās Ls 1500, kā arī viņa mobilais tālrunis.

Daukšte skaidroja, ka policija izskata visdažādākās versijas, sākot no problēmām darbā, beidzot ar privāto dzīvi. Viena no versijām par uzņēmēja slepkavību ir saistība ar 24.novembrī veterinārajā klīnikā nošauto veterinārārsti Vilhelmīni Pangu.

Sīkāku informāciju policijas darbinieki izmeklēšanas interesēs pagaidām atteicās sniegt.

Policija ierosinājusi krimināllietu pēc Krimināllikuma 117.panta par slepkavību.

Kā ziņots, pirmdienas rītā, iznēsājot pastu, veterinārārstes līķi atrada pastnieks. Nogalinātās sievietes galvā nedaudz virs deguna konstatēta neliela šāvienam neraksturīga brūce. Tādēļ policijas darbinieki sākotnēji pieļāva iespēju, ka ievainojums varēja rasties arī kritiena dēļ. Taču veiktās ekspertīzes apliecinājušas, ka veterinārārste ir nošauta svētdienas vakarā laikā no plkst.20 līdz 21.

Ekspertīzes laikā konstatēts, ka uz ārsti ir šauts no ļoti slīpa leņķa. Tieši tādēļ šāviena rēta nav līdzinājusies šautai brūcei. Policija pieļauj iespēju, ka veterinārārste ir tikusi nogalināta ar karabīni.

Pangas slepkavības motīvi, iespējams, ir saistīti ar bojā gājušās darbu vai personīgo dzīvi.

Aizdomās par veterinārārstes nogalināšanu policija pagaidām nav aizturējusi nevienu personu.

Panga bija minētās klīnikas īpašniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!