Foto: LETA

Aizdomās par slepkavības izdarīšanu Jēkabpilī, policisti aizturējuši jau agrāk par līdzīgu noziegumu tiesātu vīrieti, portālu ”Delfi” informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

2.oktobrī ap plkst.19. Jēkabpils pilsētas centrā netālu no veikala ”Mego” tika atrasts 1957.gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Sakarā ar šo notikumu policija medijos izplatīja paziņojumu ar lūgumu atsaukties aculieciniekus.

Tieši pateicoties iedzīvotāju sniegtajai informācijai, Jēkabpils iecirkņa kriminālpolicijas darbinieki, jau trešdien pēcpusdienā noskaidroja aizdomās turēto personu šī smagā nozieguma izdarīšanā un to aizturēja, ievietojot īslaicīgā aizturēšanas vietā.

Aizdomās turētā persona ir 1973.gadā dzimis vīrietis, Jēkabpils iedzīvotājs, kurš par līdzīga nozieguma izdarīšanu 1999.gadā tika notiesāts ar brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem un sešiem mēnešiem un 2008.gadā tika atbrīvots no ieslodzījuma vietas, sakarā ar soda izciešanu.

Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu kriminālprocess kvalificēts pēc Krimināllikuma 116.panta - slepkavība un policija turpina skaidrot slepkavības motīvus. Izmeklēšanas laikā tiks pārbaudīts vai persona nav saistīta citu noziedzīgo nodarījuma izdarīšanā.

Policija pateicas visiem iedzīvotājiem, kuri sniedza informāciju, tādējādi veicinot noziedzīgā nodarījuma atklāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!