Foto: LETA

Šī gada 21. janvārī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonas saņēma informāciju no mediķiem, ka kādā medicīnas iestādē bezsamaņas stāvoklī ar galvas traumu nogādāts 1976. gadā dzimis vīrietis, kurš nākamajā dienā no gūtajām traumām mira, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Skaidrojot apstākļus, policisti konstatēja, ka pret vīrieti iespējams vērsts noziedzīgs nodarījums un, veicot izmeklēšanu, jau 23. janvārī Valsts policija aizturēja 1985. gadā dzimušu vīrieti, kuram piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes (VP ZRP) Jēkabpils iecirknī 21. janvārī tika saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, ka Jēkabpilī kādā pagrabā iekritis cilvēks, kurš guvis traumas. Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki konstatēja, ka gūtās traumas un miesas bojājumi, iespējams, gūti noziedzīga nodarījuma rezultātā, tāpēc nekavējoties tika uzsākta izmeklēšana un ierosināts kriminālprocess.

23. janvārī VP ZRP Jēkabpils iecirkņa policisti aizturēja iespējamo 1985. gadā dzimušo vainīgo vīrieti, kas jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Šobrīd policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka sadzīviska rakstura konflikta rezultātā aizturētais vīrietis nodarījis smagus miesas bojājumus 1976. gadā dzimušajam paziņam, kurš tika nogādāts medicīnas iestādē, taču, nenākot pie samaņas, nākamajā dienā nomira. Iesaistītās personas bija savstarpēji pazīstamas.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas, proti, par smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tiesa aizturētajam vīrietim 24. janvārī piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti precīzi nozieguma apstākļi, tostarp motīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!