Foto: DELFI
Tā dēvēto Jēkabpils policistu laupītāju lietu Zemgales apgabaltiesa otrdien sāka skatīt stingrā apsardzes uzraudzībā.

Gan ārā pie tiesas ēkas, gan tiesas ēkā portāls "Delfi" novēroja vairākus bruņotus policistus. Savukārt apsūdzētie tiesas zālē no konvoja automašīnas ievesti ne tikai bruņotu apsargu, bet arī dienesta suņu pavadībā.

Arī pie tiesas parādes durvīm dežurēja daži pašvaldības policisti, savukārt tiesas ēkā kārtību uzrauga vairāki policisti abos tiesas ēkas stāvos.

Sakoties tiesas procesam, nebija skaidrības, vai zālē ļaus uzturēties arī žurnālistiem. Tiesas pārstāve izveidoja sanākušo mediju pārstāvju sarakstu, skaidrojot, ka mazās tiesas zāles un lielā lietas dalībnieku skaita dēļ presi zālē ielaidīs vēlāk pēc saraksta rindas kārtībā, ja būs vietas. Vietas zālē pietika sešiem mediju pārstāvjiem.


Jau ziņots, ka pērn 25.janvāra rītā notika bruņota laupīšana spēļu zālē "Fēnikss", kas atrodas Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā 53. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu "Chrysler Voyager".

Noziedzniekus sāka vajāt policisti, iedzenot tos strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem.

Pēc aizturēšanas izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!