Trešais traģēdijā meža masīvā Jēkabpils rajonā iesaistītais ir Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra nodaļas vadītājs Pāvels Frolovs, kurš notikušo uzskata par negadījumu.
IeM Informācijas centra Tīklu administratoru nodaļas priekšnieks Frolovs pauda, ka notikušais, kurā viens cilvēks gāja bojā un viens ievainots, "nav saistīts ar medībām" un bijis negadījums, taču no sīkākiem komentāriem par notikušo atteicās. Frolovs arī apstiprināja, ka piektdien ieradies Jēkabpils policijā un nodevis liktenīgo ieroci - personīgo medību bisi.

Arī IeM Preses centra vadītāja Vita Noriņa apstiprināja, ka šāvējs bijis Frolovs. Viņa arī piebilda, ka dienesta pārbaudē jau noskaidrots, ka neviens no trijiem negadījumā iesaistītajiem vīriešiem tonakt nav lietojis alkoholu.

Frolovs, kurš IeM strādā līgumdarbu, uz dienesta pārbaudes laiku atstādināts no dienesta pienākumu veikšanas, taču tas, vai viņš vispār turpinās strādāt IeM vai arī tiks atlaists no darba, būs skaidrs pēc pārbaudes rezultātu saņemšanas, teica Noriņa.

Meža masīvā Jēkabpils rajonā naktī uz 21.jūniju pagaidām nenoskaidrotos apstākļos nāvīgi ievainots robežsardzes Rīgas pārvaldes uzturēšanās kontroles dienesta priekšnieks Briedis un notikušajā šaušanā ievainotais ir Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 21.nodaļas priekšnieks Pēteris Pleišavnieks. Briedis miris Jēkabpils slimnīcā, kur viņš ieradies piektdienas naktī plkst.3.50 ar šautām brūcēm krūškurvja un vēdera labajā pusē.

Jēkabpils policija ierosinājusi krimināllietu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu aiz neuzmanības, taču lietu, visticamāk, pārkvalificēs, piemērojot krimināllikuma pantu par nonāvēšanu aiz neuzmanības, iepriekš informēja Valsts policijas preses centrs. Iekšlietu ministrija par šaudīšanos ierosinājusi dienesta pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!