Tiesībsargājošo iestāžu amatpersonas traģiskajā naktī pirms Jāņiem Jēkabpils apkaimē trijatā bija nolēmušas doties medībās, kurās viens no viņiem gatavojies izmēģināt iepriekšējā dienā nopirkto bisi un munīciju, šodien informē laikraksts "Rīgas Balss" (RB).
Laikrakstam viens no nelaimes gadījumā cietušajiem - Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) 21.nodaļas nodaļas priekšnieks Pēteris Pleševnieks - stāsta par apstākļiem, kādos nāvīgi tika ievainots Valsts robežsardzes Imigrācijas dienesta Rīgas pārvaldes uzturēšanās un kontroles nodaļas priekšnieks Uldis Briedis.

Pleševnieks RB stāstījis, ka viņš kopā ar Briedi un vēl vienu draugu bija nolēmuši doties medībās. Tomēr tās neesot notikušas. Viņu trešais paziņa iepriekšējā dienā bija nopircis bisi un munīciju, un tovakar viņš gatavojies pielāgot visu medībām. Tās būtu būtu bijušas pirmās viņa mūžā.

Pleševnieks ar Briedi esot devušies skatīties, kā darbojas jaunais pirkums. Viņu paziņa atradies apmēram 50 metrus tālāk, kur darbinājis prožektoru. Bijis pāri vieniem naktī. "Pēkšņi prožektora stars apstājās uz mums un nodzisa. Sapratām, ka mūsu paziņa dosies uz mājām, kur visi grasījāmies nakšņot. Abi ar Uldi pagriezāmies, lai dotos prom," laikrakstam stāsta Pleševnieks, gan nesaucot vārdā viņa un Brieža paziņu.

Pēc divām trim sekundēm atskanējis šāviens, abi sajutuši asas sāpes. "Kāds bija iešāvis mums ar renkuļiem," atceras cietušais. Briedis sacījis, ka ievainots vēderā, savukārt Pleševnieks - galvā, rokā un krūtīs. Pleševnieku paziņas aizveduši uz Rīgu, kur viņš operēts 1.slimnīcā, savukārt Briedis viņam sacījis, ka līdz slimnīcai nokļūšot pats.

RB, pēc neoficiālas informācijas, arī raksta, ka Jēkabpils slimnīcā Briedi aptuveni stundu atstājuši bez palīdzības. Savukārt slimnīcas galvenais ārsts Ivars Zvīdrs laikrakstam ir noliedzis apvainojumus par novēlotu palīdzības sniegšanu. Briedis iestājies uzņemšanas nodaļā plkst.3.50, anesteziologs sācis viņu gatavot operācijai plkst.4.20. Taču negaidot sašautā veselības stāvoklis pasliktinājies, un viņš miris pirms operācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!