Jelgavas Kriminālpolicijas darbinieki vakar aizturējuši divus brāļus, kuri tiek turēti aizdomās par dubultslepkavību un divu cilvēku slepkavības mēģinājumu, par ko Zemgales apgabaltiesa pagājušajā nedēļā piesprieda mūža ieslodzījumu Kazimiram Zolbergam.
Kā informēja Iekšlietu ministrijā, policija aizturēja 1979.gadā dzimušo Gaidi F. un 1981.gadā dzimušo Lauri F. Abi aizturētie nekur nestrādā un agrāk jau saukti pie kriminālatbildības par dažādu noziegumu izdarīšanu.

Iepriekš bija noskaidrots tikai viens dubultslepkavības dalībnieks - Zolbergs, tagad aizturēti abi viņa līdzzinātāji. Kā sacīja Jelgavas Kriminālpolicijas priekšniece Zenta Tretjaka, abi aizturētie jau atzinuši savu vainu izdarītajā noziegumā un pašlaik ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Pagājušā gada 1.septembra naktī Zolbergs un abi vakar aizturētie Jelgavā pieklauvēja pie kāda dzīvokļa durvīm, kur tobrīd atradās dzīvokļa īrniece, viņas civilvīrs un divi dēli, no kuriem viens bija nepilngadīgs. Kad durvis tika atvērtas, Zolbergs, kurš bija bruņojies ar "Nagan" tipa revolveri, draudot nošaut dzīvokļa iemītniekus, pieprasīja atdot naudu. Līdzko pieprasītā nauda - aptuveni Ls 70 - iebrucējiem tika atdota, Zolbergs sāka apšaudi un zvērīgi nogalināja īrnieces civilvīru un ievainoja pārējos trīs dzīvokļa iemītniekus, no kuriem viens - 12 gadus vecs zēns - slimnīcā mira. Zolbergs izšāva vismaz 14 reizes.

Zolbergs tika apsūdzēts pēc Latvijas Krimināllikuma trīs pantiem - par bruņotu laupīšanu ar iepriekšēju nodomu, tīšu divu cilvēku noslepkavošanu un vēl divu cilvēku ievainošanu vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, kā arī par nelikumīgu šaujamieroča un munīcijas iegādāšanos un glabāšanu.

Zemgales apgabaltiesa 21 gadu vecajam Zolbergam par šo noziegumu piesprieda mūža ieslodzījumu ar mantas konfiskāciju. Zolbergs savu vainu neatzina, sniedza sagrozītas liecības, paziņoja, ka lieta pret viņu ir safabricēta. Turklāt tiesas laikā Zolbergs izrādīja klaju necieņu pret tiesu, atteicās piecelties un izteica nepiedienīgas replikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!