Trešdien Jelgavā aizturētas divas sievietes par marihuānas tirdzniecību un viens vīrietis par marihuānas glabāšanu un lietošanu, portālu „Delfi” informēja policijā.

Policija par marihuānas tirdzniecību aizturēja divas 1973. un 1950.gadā dzimušas jelgavnieces, kuras bijušas jau agrāk tiesātās par analoģiskiem noziegumiem. Aizturēšanas laikā atsavināja 20 gramus marihuānas.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja tās izdarījusi personu grupa vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pie 1988.gadā dzimušā vīrieša atsavināja vienu gramu marihuānas. Vīrietis ir arī narkotisko vielu lietotājs.

Uzsākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt. Likums par šādu noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!