Foto: LETA

Aizdomās par psihotropo vielu tirgošanu, Jelgavā aizturēts kāds agrāk tiesāts vīrietis, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece.

Policisti par psihotropo vielu tirgošanu Vecpilsētas ielā aizturējuši agrāk jau tiesātu vīrieti. Kratīšanas laikā viņa dzīvoklī izņemti 22 iepakojumi ar zaļganbrūnas krāsas augu valsts izcelsmes vielu.

Vīrietim jau piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Policija turpina strādāt pastiprināti psihotropo vielu izplatības apkarošanas jomā.

Tāpat policija lūdz iedzīvotājus informēt policiju, ja ir zināmas aizliegto vielu tirdzniecības vietas, zvanot pa tālruņa numuriem - 63004200, 63004202 vai zvanīt uzticības tālrunim – 67014077.

Ar šī gada 9.aprīli stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas nosaka, ka jauno psihoaktīvo vielu tirgošana ir krimināli sodāma darbība. Par jaunas psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Par tādām pašām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!